Haberler

Rusya'dan Batıya Nükleer Silah Tehdidi

ABD'nin Doğu Avrupa Ülkelerine Füze Kalkanı Sistemi Yerleştirme Planına Karşı Atağa Geçen Rusya Hükümeti, Belarus'a Yeni Nükleer Silahlar Konuşlandırabileceği Mesajını Verdi.

ABD'nin Doğu Avrupa ülkelerine füze kalkanı sistemi yerleştirme planına karşı atağa geçen Rusya hükümeti, Belarus'a yeni nükleer silahlar konuşlandırabileceği mesajını verdi.

Rusya Federasyonu'nun Belarus'taki Büyükelçisi Alekssandr Surikov, bugün İnterfax Ajansı'na yaptığı açıklamada, Belarus'a yeni nükleer sistemler konuşlandırmaya hazır olduklarını belirterek, "Her şey ülkelerimiz arasındaki entegrasyon çalışmalarının hangi düzeyde seyredeceğine bağlı. Tabii ki askeri uzmanların da bu konudaki görüşleri çok önemlidir" dedi.

Rus Büyükelçisi tarafından yapılan sürpriz açıklamaya büyük tepki gösteren Belarus muhalefet liderlerinden Andrey Sannikov ise, konuyla ilgili açıklamasında, "Rus Büyükelçi bağımsız bir devlette bulunduğunu unutmuş olsa gerekir. Rusya Federasyonu'na bağlı bir bölgeymişiz gibi Belarus'a nükleer silah yerleştirilmesinden söz ediyor. Surikov'un bi ran öne Belarus halkından özür dilemesi lazım" diye konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko da birkaç ay önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın Belarus'suz, Belarus'un da Rusya'sız etkin savunma kuramayacağını belirterek, sadece karşılıklı işbirliğiyle batıya karşı konulabileceğini söylemişti.

(AK-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title