Haberler

Rusya'dan ABD'ye "Füze Savunma Sistemi Planını Dondurun" Çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'li Meslektaşlarıyla Yaptıkları Görüşmede Başarıya Ulaşamadıklarını ve ABD'nin Avrupa'ya Füze Savunma Sistemi Kurma Planlarının "Dondurulmasını" Talep Ettiklerini Belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'li meslektaşlarıyla yaptıkları görüşmede başarıya ulaşamadıklarını ve ABD'nin Avrupa'ya füze savunma sistemi kurma planlarının "dondurulmasını" talep ettiklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Lavrov, konu hakkında anlaşmaya varamadıklarını bildirdi. Rus bakan, ABD'nin Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze savunma sistemi konuşlandırma projesinin "dondurulması" gerektiğini ifade etti. Lavrov, sistemin Avrupa'ya konuşlanması halinde oluşan tehdidi "etkisiz kılmak" için adım atmak zorunda kalacakları konusunda uyarıda bulunarak, "Bu tür bir senaryonun gerçekleşmemesini

tercih ederiz" dedi.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Rice ile Gates ise, füze savunma sistemini savundu. Rice, Lavrov'un projenin durdurulması konusundaki önerisini reddederek, sistemin konuşlandırılmasıyla ilgili görüşmelerin devam edeceğini bildirdi. Savunma Bakanı Robert Gates de, sistemin Rusya'yı hedef almadığını ve Rusya'nın nükleer caydırıcı gücünü etkilemeyeceğine dikkat çekti.

(AFP-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title