Haberler

Rusya'daki Nükleer Sızıntı Korkutuyor! Radyoaktif Bulutlar İstanbul ve Trakya Üzerinden Geçmiş

Güncelleme:

Eylül ayı sonunda atmosferde, radyoaktif izotop rutenyum-106'ya rastlanmış, Rusya kaynaklı sızıntının sebebi anlaşılamamıştı. Radyoaktif bulutların, rüzgarın yön değiştirmesi ile İstanbul üzerinden geçerek Avrupa'ya uzandığı tespit edildi.

Avrupa'daki izleme istasyonları, geçtiğimiz ay sonunda olağandışı bir faaliyet gözlemlediler. Atmosferde Rutenyum 106 isimli radyoaktif izotopun izlerine rastlanmıştı. Doğal olarak bulunmayan bu izotopun varlığı, küçük miktarlarda görülmüş bile olsa bir kazaya işaret ediyor.

ÇERNOBİLDEN BERİ GÖRÜLMÜYORDU

Bu radoaktif izotop, nükleer reaktörlerde bölünüyor ve bazı tıbbi tedavilerde kullanılıyor. İsveç Savunma Araştırma Ajansı Araştırma Direktörü Anders Ringbom, 1986 yılında yaşanan Çernobil nükleer felaketinden bu yana atmosferde bu maddenin görülmediğini söylüyor.

RUSYA SUSKUN

Ural Dağları üzerinde radyoaktif rutenyum-106'ya, normalden yaklaşık bin kat fazla rastlanması, Rusya ya da Kazakistan'da nükleer kaza şüphelerini artırdı. Rusya Meteoroloji Servisi, Ural Dağları üzerinde radyoaktivitenin yükseldiğini kabul etmişti ancak bugüne kadar başka net bir açıklama gelmedi.

İSTANBUL'DAN GEÇMİŞ

Radyoaktif bulutların geçtiğimiz gün Avrupa üzerinde de tespit edildi açıklandı. Bulutların güzergahı üzerinde İstanbul da vardı. Rüzgar ile taşınan radyoaktif bulutların, Rusya'dan gelip Karadeniz üzerinden geçerek İstanbul'a geldiği, buradan da Trakya üzerinden Avrupa'ya doğru uzandığı tespit edildi.

Budapeşte, Bükreş, Stockholm, Prag ve Milano dahil olmak üzere Avrupa çapında tespit edilen radyoaktif elementin, Fransa'ya kadar uzandığı açıklanırken, normalde Akdeniz'e doğru inmesi gerekirken rüzgarın son anda yön değiştirmesi ile İstanbul'a geldiği öğrenildi.

TEDİRGİNLİK DEVAM EDİYOR

Ruslar herhangi bir bilimsel araştıma reaktöründe kaza yaşanmadığını söylese de İstanbul ve Trakya üzerinden geçen bulutlar, tedirginlik yaratıyor. Rutenyum hızla parçalandığı için insan sağlığına zararının çok büyük olmadığı söylense de sızıntının kaynağının ne olduğunun açıklanmaması sebebiyle gergin bekleyiş sürüyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Rusya Federasyonu Trakya Bölgesi İstanbul Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

HERKES BİLİNÇLENMELİ:

BİRİLERİ DAHA ÇAY İÇİP TEHLİKE YOK DER MİLLETİ UYUTMAYA KALKAR NÜKLEER SANTRAL ATIKLARI DÜNYADA BİNLERCE YIL ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİNİ KAYBETMEZ . KİRLETİCİDE OLSA TERMİK SANTRALLER BİLE NÜKLEER SANTRALLERDEN BİN KAT GÜVENLİDİR

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Güç yetirebilen varsa dünyadaki 600 adedi bulan nükleer santralleri kaldırsın. Serpintinin çernobil kazası ile karadenizi tutması ile uğraşmasın. Eşeğini dövemeyen palanını dövermiş misali.

0
0
yanıtYanıtla
Abuzittin:

Dünyanın sonu. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title