Haberler

Rusya'da Oy Kullananlara Baskı İddiası

Rusya'da Seçim Gözcüleri, Medya Yanlıları ve Birleşik Rusya Partisi'nin Seçmenler Üzerinde Baskı Uyguladığını Kaydetti.

Rusya'da seçim gözcüleri, medya yanlıları ve Birleşik Rusya Partisi'nin seçmenler üzerinde baskı uyguladığını kaydetti.

Batılı ülkelerden yardım alan Golos isimli seçim gözetim merkezine bağlı Alexander Kynev isimli gözcü, "Seçmenler üzerinde baskı kuran bir kampanya yürütülüyor" dedi. Golos'un seçim hattı direktörü Grigory Melkonyants ise, seçimlerin ihlal edildiğine dair şu ana kadar 4 bin 500 kişiden telefon aldıklarını söyleyerek, "Tüm ülkeden, işyerleri ve öğrenci yurtlarında seçimlerle ilgili baskı yapıldığına dair ihbarlar alıyoruz" diye konuştu.

Golos'tan yapılan açıklamada ayrıca, Birleşik Rusya Partisi'nin illegal bir seçim kampanyası yürüttüğü, seçim merkezlerine posterler astığı ve oy kullanan insanlara para teklif ettiği ileri sürüldü. Komünist Parti gözlemcileri de, "Ülke çapında ciddi bir baskı ve şiddet var" şeklinde konuştu.

Rusya'da gerçekleştirilen seçimleri 11 parti ve uluslararası kuruluşlara bağlı 400 gözlemci takip ediyor. Ancak Avrupa'nın en büyük gözlem ofisi olarak nitelendirilen Demokratik Kuruluş ve İnsan Hakları Ofisi (ODIHR) seçimleri boykot ediyor.

Kremlin, seçimlerin serbest ve dürüst olacağına vaat etmesine rağmen, Yüksek Seçim Kurulu oylama sırasında aykırı hareketlerde bulunulduğunu tespit etti.

(AFP-PNR-PNR-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title