Haberler

Rusya'da Irkçılık

Rusya'nın Başkenti Moskova'da 7 Kişilik Bir Dazlaklar Çetesi, Orta Asya veya Kafkasya Kökenli 20 Göçmen İşçiyi Irkçı Saldırılarda Öldürmekten Suçlu Bulundu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 7 kişilik bir dazlaklar çetesi, Orta Asya veya Kafkasya kökenli 20 göçmen işçiyi ırkçı saldırılarda öldürmekten suçlu bulundu.

İnterfaks ajansı, bir Moskova mahkemesinde yargılanan dazlakların 18 yaş altında olduğunu bildirdi. Çetenin, Ağustos 2006-Ekim 2007 arasında 12 kişiyi daha öldürmeye çalıştığı ancak başaramadığı kaydedildi. Haberde başka bir ayrıntı verilmedi.

''Moskova İnsan Hakları Bürosu'' adlı bağımsız kuruluşun rakamlarına göre Rusya'da sadece bu yılın Ocak-Ekim ayları arasında ırkçı saldırılarda öldürülenlerin sayısı 113'ü buldu. Bu saldırılarda 340 kişi de yaralandı. Bu sayı, bir önceki yıla göre büyük bir artışın olduğunu da gösteriyor. 2007'nin tümünde ırkçı saldırılarda öldürülenlerin sayısı 74, yaralananların sayısı ise 320 idi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title