Haberler

Rusya'da Güvenlik Konseyi Toplantısı sona erdi

Güncelleme:

Kremlin Sarayı'nda İdlib'de yaşanan sürecin görüşüldüğü Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun evrak çantası dikkat çekti.

Kremlin Sarayı'nda İdlib'de yaşanan sürecin görüşüldüğü Güvenlik Konseyi Toplantısı'nda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun evrak çantası dikkat çekti.

İdlib'de rejim güçlerinin Türk askerine yönelik saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi üyelerini "acil" koduyla Güvenlik Konseyi Toplantısına çağırdı. Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıya Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentin Matvienko, Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanı Anton Viano, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Petruşev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksandr Bortnikov ve Yabancı İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Naryşkin katıldı.

Şoygu'nun evrak çantası dikkat çekti

Kremlin Sarayı tarafından toplantıya ilişkin yapılan açıklama ve fotoğraf servisinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun yanında getirdiği çanta dikkat çekti. Toplantıya ilişkin açıklamada Şoygu'nun konsey üyelerine İdlib'deki son durum ve rejimin Türk askerine saldırısı ile ilgili istihbarat bilgilerini aktarırken çantada bu istihbarat bilgilerine dair dokümanların olduğu yorumlandı. Rus basını da bu doğrultuda Şoygu'nun çantasına dikkat çekerek, toplantıda en çok Rus askeri istihbarat verilerine dair detayların konuşulduğunu aktardı. Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada toplantının içeriğine dair bilgiler aktarıldı.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, toplantının içeriğine dair bilgiler aktarıldı. Açıklamada, İdlib'de yaşanan süreçle ilgili detaylı bir toplantının yapıldığı, bölgede artan gerilime dair konsey üyelerinin endişelerinin dile getirildiği belirtildi.

Rus ordusu Türk askerinin gözlem noktalarını korudu

Toplantıda Rusya'nın Türk gözlem noktalarını korumak için elinden geleni yaptığı ifade edilirken son olarak Güvenlik Konseyi üyeleri tarafından Ankara'da devam eden Türk ve Rus uzlaşma komisyonunun görüşmelerine dair bilgilerin paylaşıldığı, Türkiye'deki Rus diplomatik misyon görevlilerinin ve konsolosluk binalarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik temenniler dile getirildi. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdlib Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title