Haberler

Rusya Başbakanı Zubkov, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile Görüştü

Bağımsız Devletler Topluluğu (Bdt) Başbakanlar Zirvesi'ne Katılmak İçin Aşkabat'a Gelen Rusya Başbakanı Viktor Zubkov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile Görüştü.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Başbakanlar Zirvesi'ne katılmak için Aşkabat'a gelen Rusya Başbakanı Viktor Zubkov, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile görüştü.

Rusya Başbakanı Zubkov ile Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov arasında Başkanlık Sarayı'nda yapılan görüşmede, başta doğalgaz konusu olmak üzere ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve eğitim alanında işbirliğine gidilmesi konuları ele alındı. Yaklaşık 2 saat basına kapalı olarak başbaşa görüşen Zubkov ve Berdimuhammedov, daha sonra heyetler arası görüşmede bulundu. Berdimuhammedov ile verimli bir görüşme yaptıklarını söyleyen Zubkov, Türkmenistan'da gördüğü yakın ilgiden dolayı devlet başkanına

teşekkür etti. Berdimuhammedov ise, Rusya ile olan ticaret hacminin yaklaşık 4 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın ileriki yıllarda daha çok artacağını söyledi.

Görüşmede Türkmen gazını Rusya üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Hazar Boru Hattı'nın yapımı, eski hatların modernizasyonu, Türkmen mallarının Moskova'da satılması için bir alışveriş mağazası kurulması ve eğitim alanında da Rusya'daki üniversitelerin Türkmenistan'da bölümlerinin açılması konularının görüşüldüğü kaydedildi.

(MK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title