Haberler

Rusya Başbakanı Medvedev Özbekistan'da

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev'i kabul etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev ile Medvedev görüşmesinde, iki ülke arasındaki çok yönlü ilişkilerin genişletilmesi, karşılıklı ticaretin arttırılması, ekonominin çeşitli sektörlerinde ortak projelerin hayata geçirilmesi, kültürel ve insani ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Ülkedeki temasları kapsamında Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ile de bir araya gelen Medvedev, mevkidaşıyla ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı.

Rusya Başbakan Yardımcıları İgor Şuvalov ve Dmitriy Rogozin, Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Oreşkin, Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov ve diğer Rus ve Özbek yöneticilerin de katıldığı Özbekistan-Rusya heyetlerarası görüşmelerinde, iki ülke arasındaki iş birliğinin durumu ve perspektiflerine ilişkin konular değerlendirildi.

Medvedev heyetlerarası görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda gelişmeyi sürdürdüğünü, en önemlisinin de taraflar arasındaki bu görüşmelerin somut mutabakatlara dönüşmeye devam ettiğini vurguladı.

Görüşmelerin ardından Rusya ile Özbekistan arasında göçmen işçiler, bilimsel amaçlı nükleer enerji, yakıt-enerji, ormancılık, inşaat malzemeleri, otomotiv sanayi ve bankalar arası iş birliği alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Özbekistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title