Haberler

Rusya ABD Et Ürünlerinin Girişini Yasakladı

Rusya Hükümeti, bugünden geçerli olmak üzere, ABD'den ülkeye et ürünlerinin girişini yasakladı.

Rusya Hükümeti, bugünden geçerli olmak üzere, ABD'den ülkeye et ürünlerinin girişini yasakladı.

Rus yetkililer, yasağın, ABD'nin ihraç ettiği et ürünlerinin, "raktopamin maddesi ihtiva etmediği" konusunda teminat verene kadar geçerli olacağını belirtti.

Hayvan besiciliğinde kullanılan bir katkı maddesi olan "raktopamin", Rusya'nın dışında AB tarafından da yasaklanmış bulunuyor. ABD bu maddening güvenli olduğunu savunarak, ABD et ürünlerine getirilen yasağa karşı çıkıyor.

ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ile ABD Tarım Bakanı Tom Vilsack, yaptıkları ortak açıklamada, yasağı şiddetle eleştirerek, Rusya'nın, hayvanlarda bulunan

"raktopamin" maddesinin insan tüketimi için güvenli olduğuna ilişkin bilimsel çalışmaları görmezden geldiğini öne sürdü.

Rusya'nın, ABD'den ithal edilen sığır, domuz ve hindi etine yasak getirme kararı, insan hakları ihlallerinde bulunduğuna kanaat getirilen Rus yetkililere yaptırımlar uygulanmasını öngören bir yasanın ABD'de kabul edilmesinin ardından geldi.

Rusya, ABD'de kabul edilen söz konusu yasaya, kimsesiz Rus çocukların bu ülkeye evlatlık verilmesini yasaklayan bir kanun çıkarak karşılık vermişti.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca / AP

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title