Haberler

Rüştü Kazım Yücelen ANAP'tan İstifa Etti

Eski Bakanlardan Rüştü Kazım Yücelen, Anavatan Partisi'nden İstifa Etti. Yücelen, 'Hiçbir Mevkiye, Makama Talip Değilim, Önümüzdeki Seçimde Aday da Değilim.' Dedi.

Anavatan Partisi'nin deneyimli isimlerinden Rüştü Kazım Yücelen, partisinden istifa etti.

Yücelen, istifasına ilişkin dilekçesini noter aracılığıyla genel merkeze bugün gönderdi. Sanayi ve Ticaret, Devlet, İçişleri Bakanlıkları da yapan Yücelen, istifasına gerekçe olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Sabırla, sayın Erkan Mumcu'nun genel başkan olduğu devrede partinin yaptıklarına, yapacaklarına baktık. Cumhurbaşkanlığı seçimine bir ay zaman kaldı, halen Anavatan Partisi cumhurbaşkanını halk seçsin diye tekrar ediyor. Halen cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumu belli değil. Partinin ben halen genel kurula girip girmeyeceğini bilmiyorum.

Anavatan Partisi'nin Kuzey Irak'la ilgili, Kıbrıs'la, Avrupa Birliği ile ilgili düşüncelerini bilmiyorum. Ortada hiçbir program yok. Seçime altı ay kalmasına rağmen, partiye şimdiye kadar gönül verenlerini bir araya toplama gayreti yok.

Sadece ilçelerde tamam olmayan delegelerle ilçe kongreleri, sadece partiyi elde tutmak için yapılan gayretler ama hiçbir ilçede, ilde Anavatan Partisi'ne oy verenleri toplayıcı, birleştirici bir gayret yok.

Anavatan Partisi seçime 6 ay kalmasına rağmen, Türk siyasetinde diğer partiler arasında geçmektedir. Şu anda 4 siyasi parti oyuncu olarak ortadadır. Hiçbir mevkiye, makama talip değilim, önümüzdeki seçimde aday değilim. Diğerleri arasında geçen bir partide üye olarak bile durmayı istemediğim için istifa ettim."

     Yücelen'in oğlu Ali Yücelen bir süre önce DYP'ye katılmış, ardından Genel Başkan Mehmet Ağar tarafından Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmişti. Yıldızı, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile barışmayan Yücelen, geçtiğimiz yaz Mumcu ile sert bir polemik yaşamıştı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title