Haberler

Rusalka Son 3 Temsille ANTDOB Sahnesi’nde

Sahnelendiği bütün ülkelerde kapalı gişe oynayan eser, son temsil olması nedeniyle sadece Antalyalı sanatseverleri değil, Türkiye'nin birçok ilinden gelen opera seyircisini de ağırlayacak. Türkiye'deki opera seyircisini şaşırtacak yeni tekniklerin kullanıldığı ve Çek besteci, Dvorak'ın eseri olan ve Aytaç Manizade'nin sahneye koyduğu Rusalka operası, müzikal açıdan da büyük bir başarıya sahip. 12 Şubat Cumartesi günü saat 20:00 'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek eser fantastik konusunun yanı sıra; dekoru, ışığı ve kostümleri ile de göz dolduruyor. Bu sanat sezonunda dünya sahnelerinden birçok ünlü eseri Antalya'ya taşıyan ANTDOB, Rusalka ile izleyicilere alışılmışın dışında fantastik bir opera eseri sunacak.

Son 3 temsil

Son 3 temsil olması nedeniyle Türkiye'deki opera seyircisinin büyük ilgisiyle karşılaşan Rusalka'nın biletleri hızla tükeniyor. Sadece Şubat ayında sanatseverlerle buluşacak olan eser , 15 ve 17 Şubat tarihlerinde de ANTDOB sahnesinde olacak.Andersen'in Küçük Deniz Kızı masalından esinlenerek yazılan ve Çek opera repertuvarının kilometre taşlarından biri olan Rusalka , aşık olduktan sonra insan olmayı arzulayan kırılgan su perisi Rusalka 'nın trajik öyküsünü konu alıyor.

Türkiye'de ilk kez Antalyalı sanatseverler izledi

Eserde ANTDOB Orkestrasını Şef Alexandru Samoila yönetirken, eserin sahne tasarımı Çağda Çitkaya'ya, kostüm tasarımı Ayşegül Alev'e , koreografisi ise Uğur Seyrek'e ait.

Koro şefinin Krastin Nastev olduğu eserde, ışık tasarımı Mustafa Eski'nin imzasını taşıyor. Eserde Rusalka karakterini Nurdan K. Aydın, Zişan Damcıoğlu, Prens'i Koray Damcıoğlu, Göksay Yaran, Jezibaba'yı Arzu Mecidova, Serap Çiftçi, Su Cini'ni Tamer Peker, Engin Suna, Şafak Güç, Yabancı Prensesi Burcu Kuru, Sevinç Bilgin,Orman Perilerini Sema Çavuşoğlu, Ebru Etizer, Seda Uzmen, Aşçı Yamağını Sinem S. Baddal, Bekçi'yi Oben Bostancı ve Avcı'yı Toygarhan Atuner canlandırıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title