Haberler

Rus Soyuz Füzesi Uui'ye Kenetlendi

Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssünden 2 Gün Önce Fırlatılan Rus Soyuz Füzesi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (Uui) Kilitlendi.

Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden 2 gün önce fırlatılan Rus Soyuz füzesi Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) kilitlendi.

Amerikalı milyarder Charles Simonyi ve 2 Rus kozmonotun bulunduğu Soyuz'un kilitlenme işlemi tamamlandıktan sonra hava kilitlerinin yaklaşık 2 saat içinde açılması ve yeni mürettebatın UUİ'ye geçmesi bekleniyor.

UUİ'de şimdiki mürettebat Rus kozmonot Mikhail Tyurin ve Amerikalı astronotlar Miguel Lopez-Alegria ve Sunita Williams'dan oluşuyor.

Microsoft Word'ün yazılmasına yardımcı olan programcı Simonyi, UUİ'ye gitmek için 25 milyon dolar ödeyerek, 5. uzay turisti oldu.

Simonyi, geçen Eylülden bu yana UUİ'de bulunan Tyurin ve Lopez-Alegria ile 20 Nisan'da Dünya'ya dönecek. Williams ise Rus kozmonotlar Fyodor Yurçhikhin ve Oleg Kotov ile istasyonda kalacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title