Haberler

Rus Lider Öperse

Özel Hayatını Yıllarca Sakladı Ama Giderayak Aşk Filmi Çıktı. Dvd'si 'Sevgililer Günü'nde Yok Sattı.

Özel hayatını yıllarca sakladı ama giderayak aşk filmi çıktı. DVD'si 'Sevgililer Günü'nde yok sattı.

PUTİN'İN ÖZEL ALBÜMÜNDEN

RUS LİDER BALIKÇI OLUNCA

 

"Bir Öpücük - Kayıt Dışı" adlı film, bugün,  Sevgililer Günü'nde ve sadece DVD olarak piyasaya çıktı. Film sinemalarda gösterilmiyor. Neden gösterilmediğini kimse bilmiyor. Ama DVD'si yok satıyor. Anlaşılan Rusların çoğu Sevgililer Günü'nü, devlet başkanının aşk hikayesini izleyerek geçiriyor. Satış rekora koşuyor.

Yıllardan beri özel hayatını çok iyi saklamayı başaran Rusya lideri Vladimir Putin, gider ayak bu filmle sürpriz yaptı. Onu sert, disiplinli, ulusalcı olarak tanıyan Ruslar, şimdi romantik Putin'i keşfediyorlar.        

Filmin kahramanı Almanca konuşan, gizli bir ajan. Bir hostesle evlenip iki kızı oluyor ve devlet başkanlığına yükselen Sen Petersburglu bir Rus. Bu hikaye, filmde hiç bahsedilmese de, Rusya Federasyonu başkanının hayat hikayesi ile birebir uyuşuyor.

Film beş yıl önce tamamlanmıştı. Ancak Kremlin'in filmin piyasaya sürülme tarihini Putin'in görevi süresinin dolmasına kısa bir sürenin kaldığı bugüne kadar ertelediği söyleniyordu. Aslında Putin'in özel yaşamına ilişkin çok az şey biliniyor.

'Kremlin'e danışılmadı' ama engellenmedi

Filmin 2001-2003 arasındaki yapım sürecinde Kremlin'e danışılmamış. Karısı Ludmila kamuoyunun önüne nadiren çıkan bir First Lady.  Kızları Maria ve Katerina'nın ise basına yansıyan sadece birkaç fotoğrafı var.

Filmin yapımcısı eski bir bölge valisi yardımcısı olan Anatoli Voropayev yaptı. Yapımcı Voropayev, "Mutlak bir tek adam hakimiyeti altında yaşıyor ve çalışıyoruz. Dolayısıyla siyasetten bahsettiğimizde bu gerçeği gözardı edemeyiz."

diyor. 

Genç aşıkların ilk buluşması

Filmin sanat yönetmeni Oleg Fomin "Bu ailevi bir aşk hikayesi. Kocası işiyle çok meşgul olan bir kadının hikayesi. Bir ailesi ve çocukları olmasını isteyen, sevdiği insanın kendine daha yakın olmasını isteyen bir kadın bu. Ve filmin asıl kahramanı da o" dedi.

Filmin bir sahnesinde ise Vladimir Putin'in Ludmila ile ilk buluşması da canlandırılıyor. Çiftin 1983'teki düğünleri, Putin'in KGB için çalıştığı Almanya'nın Dresden kentine taşınmaları da filmde yer alıyor.

İlk kez 16 yaşındayken metroda öpüşmüş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Temmuz 2007'de, sanal alemde gerçekleştirdiği oturumla, ülke içinden ve ülke dışından internet kullanıcılarının sorularını cevaplarken "İlk kez metroda öpüştüğünü" açıklayarak herkesi şaşırtmıştı. BBC'nin gerçekleştirdiği konferans, 1.5 saat sürmüştü. Putin, 16 yaşındayken ilk aşkı Vera Brilyova ile Tosno kasabasında tanışmış. İlk kez yine Vera'yı öpen Putin, yer olarak metroyu seçmiş. Daha sonra Vera ile çeşitli oyunlar oynarken defalarca öpüştüğünü belirten Putin'in bazı cevapları şöyle: "2 defa annemden dayak yedim. Birçok çalışma arkadaşıma küfür ettim. Bazı ülkeler savaş yanlısı, bunu sona erdireceğiz. Judocu olmak istedim, ajan oldum. Avrupa'da tuttuğum takım Real Madrid."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title