Haberler

Rus İşadamları İnegöl'de

TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Dünya Ticaret Köprüsü' toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Rus İşadamları, Mobilya ve Tekstil konusunda ikili görüşmeler yapmak üzere İnegöl'e geldi.

TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen 'Dünya Ticaret Köprüsü' toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Rus İşadamları, Mobilya ve Tekstil konusunda ikili görüşmeler yapmak üzere İnegöl'e geldi.

İnegöl'e gelen 20 kişilik Rus işadamı heyeti, Weltew mobilya, Küçükçalık Tekstil A.Ş. ve Özel Tekstil fabrikalarında incelemelerde bulunurken, İNSİAD üyesi olan MNS Mobilya, Mobimexx Aksesuar, Vira Mobilya ve Nill's Mobilya mağazalarını gezerek, İnegöl Mobilyası hakkında detaylı bilgi aldılar. İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, "TUSKON tarafından düzenlenen 'Dünya Ticaret Köprüsü' toplantısı sebebiyle Türkiye'ye gelen Rus İşadamlarını, İNSİAD olarak İnegöl'de ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi. Türkiye'nin gelecekte dünyanın 5 önemli ülkesinden biri olacağını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Buna BRICS ülkeleri diyorlar. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Türkiye. Bu 5 ülke gelecekte dünyaya yön verecek. Gelecekte dünyaya yön verecek olan Rusya ve Türkiye birbirine komşu iki ülke. Ticarette, kültürel ve sosyal anlamda, geleceğimizi beraber kurgulamamız gerekiyor. Rusya'nın zengin altyapısı, güzel insanları ve Türkiye'nin çalışkan insanlarıyla birlikte bugün 30 milyar dolar olan dış ticaret hacmimizi, gelecek 3 sene içerisinde 150 milyar dolara beraber çıkartacağız" dedi.

"DOSTLUĞUMUZ PEKİŞTİ"

Rus İşadamları heyeti adına konuşan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Stavropol Bölge Yetkilisi İrina Vorenenko, "Dünya Ticaret Köprüsü toplantısı, iki büyük ülke olan Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkiledi. Dostluğumuzu pekiştirdi. Bunun ileriye dönük kalıcı işbirliğine neden olacağını düşünüyorum. TUSKON programına ilave olarak İNSİAD aracılığı ile geldiğimiz İnegöl'de, çok iyi karşılandık. Mobilya, tekstil üretimini yerinde görme fırsatını bulduk. Her iki sektördeki üretiminize ve kalitenize hayran kaldığımızı ayrıca İnegöl mobilyasını her yönüyle dünya ile rekabet edebilecek düzeyde olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, Rus heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

10.06.2012 14: 41: 52

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu İstanbul Türkiye İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title