Haberler

Rus Irkçılardan Bir Vahşet Daha

Rusya'nın Başkenti Moskova'da Irkçı Görüşlü Bir Grubun Bıçaklı Saldırısına Uğrayan Ermeni Uyruklu Bir Üniversite Öğrencisi, Ağır Yaralı Olarak Kaldırıldığı Hastanede Hayatını Kaybetti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da ırkçı görüşlü bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan Ermeni uyruklu bir üniversite öğrencisi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Moskova Polisi'nin verdiği bilgiye göre, 20 yaşında olduğu belirtilen Vladimir Karamcan isimli Ermeni genç, kız arkadaşını uğurlarken yaşları 12 ila 18 arasında değişen 5 ırkçının saldırına uğradı ve saldırganlardan birinin Karamcan'ı kalbinden bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karamcan'ın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Saldırganlarla olayın kurbanı arasında herhangi bir husumet bulunmadığını ve saldırganların sırf ırkçı görüşlerinden dolayı Karamcan'ı öldürdüğünü

tahmin eden Moskova Polisi, olay yerinden kaçan şahısları bulmak için arama çalışmalarına devam ediyor. Olayla ilgili bir açıklama yapan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı ise, ırkçı saldırı olarak değerlendirdiği olayın faillerinin biran önce yakalanmasını istedi.

2007 yılında 74 yabancıyı katleden Rus ırkçılar; genellikle Ermeni, Azeri, Gürcü ve Özbek gibi Kafkas ve Orta Asya Cumhuriyetleri'ni temsil eden yabancıları hedef alıyor.

(AK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title