Haberler

Rus Geline Sivas'ta Çiftetellili Türk Düğünü

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki otelde garson olarak çalışan 24 yaşındaki Fuat Koç, Rusyalı Julia Krotova (20) ile evlenirken, düğünde çiftetelli oynayan Rus geline kına yakıldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki otelde garson olarak çalışan 24 yaşındaki Fuat Koç, Rusyalı Julia Krotova (20) ile evlenirken, düğünde çiftetelli oynayan Rus geline kına yakıldı.

Ailesiyle birlikte Sivas'ta oturan Fuat Koç, 2008 yılında çalışmak için Marmaris'e gitti. Otelde garson olarak çalışmaya başlayan Koç, ailesi ile birlikte Rusya'dan tatile gelen Julia Krotova ile tanıştı. Arkadaşlık kuran 2 genç, Krotova ülkesine döndükten sonra da telefon ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla görüşmeye devam etti. Genç kız sonraki yıllarda ailesiyle birkaç kez daha aynı otele gelerek Fuat Koç ile arkadaşlığını sürdürdü. Turizm eğitimi alan Julia Krotova, staj için de Fuat Koç'un çalıştığı oteli tercih etti. Aralarındaki arkadaşlık ilerleyince genç kız, vatani görevini İstanbul'da yapan Fuat Koç'u ziyaret etti.

Genç sevgililer bir süre önce evlenmeye karar vererek durumu ailelerine bildirdi. Ailelerin de onay vermesi üzerine çiftin düğünü yaklaşık iki ay önce Rusya'nın Rostov kentinde yapıldı. Rusya'da yapılan düğünün 2'incisi ise damat Fuat Koç'un memleketi Sivas'ta yapıldı. Rus gelinin annesi Elena ve babası Genadiy Krotova'nın da katıldığı düğün töreninde çiftlere evlilik yüzüğü takıldı. Çift daha sonra ailelerinin ellerini öptükten sonra dans etti. Dans sonrasında Sivaslı damat ile birlikte çiftetelli oynayan Rus gelin Julia davetlilerden büyük alkış topladı. Sivas yöresel halk oyunlarında sahnelendiği düğünde çiftin Rus dansı beğeniyle izlendi. Daha sonra kına yakma törenine geçilirken, avcunu açmayan Rus gelin Julia'nın eline damatın annesi Pembe Koç çeyrek altın koydu. Kına yakıldıktan sonra gelinin başında kına tepsisi ile dönülürken, Fuat Koç Julia Krotova'nın duvağını kaldırarak alnından öptü. Daha sonra ise takı törenine geçildi.

Eşi ile Marmariste tanıştıklarını belirten Damat Fuat Koç," İlk düğünümüzü Rusya'da ikinci düğünümüzü ise Sivas'ta yaptık. İlk düğün Rusya'nın gelenek ve göreneklerine göre yapıldı. Bu düğünü de Türk gelenek ve göreneklerine göre yapmaya çalıştık" dedi. Rus gelin Julia Krotova ise, "Mutluyuz. Türk gelenek ve görenekleri bana biraz değişik geldi. Bundan sonra Rusya'da yaşayacağız. Ama aile bağları kuvvetli. Rus erkekleri kendini düşünüyor. Türk erkekleri eşine daha düşkün" diye konuştu. Salona asılan ve gelin-damat masasına konulan Rusya ile Türkiye bayrakları dikkat çekti. Çiftin bir kaç gün Sivas'ta kaldıktan sonra 11 Nisan'da tekrar Rusya'ya döneceği ve orada hayatlarını sürdüreceği öğrenildi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Marmaris Muğla Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title