Haberler

Rus Askeri Uzman Açık Açık Söyledi: Türkiye'nin S-400 Alımı ABD'yi Kudurttu!

Güncelleme:

2 yıl içinde Türkiye'ye teslim edilmeye başlanacak olan S-400'lerin psikolojik etkilerine dikkat çeken Rus askeri uzman Viktro Litovkin, "Türkiye'nin bu anlaşması ABD'yi kudurttu." dedi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir'in S-400 hava savunma sistemi teslimatının 2 yıl içinde başlayacağı yönündeki ifadeleri uluslararası basında geniş yer buldu. Rus askeri uzman Viktro Litovkin, Ankara'nın Moskova'yla anlaşma yaparak bağımsızlığının altını çizdiğini ve ABD'nin bundan rahatsız olduğunu belirtti.

İki yılın kısa bir süre olduğunu dile getiren Litovkin, Sputnik'e yaptığı açıklamada konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"TÜRK ASKERİNE S-400 İLE İLGİLİ EĞİTİM VERECEĞİZ"

Önce S-400'lerin ordumuza teslimatının yapılması, ardından da bir süre önce Çin'le imzalanan anlaşmanın yerine getirilmesi gerekiyor. Sonra sırada Türkiye var. Fabrika, tüm siparişleri birden yerine getiremez, bu yüzden sistemlerin üretimi ve siparişçiye teslimi için belli bir süre isteniyor. İki yıl aslında çok kısa süre. Tüm bunlar anlaşmada belirlendi. Ayrıca Türk askerlerine bu sistemle ilgili eğitim vereceğiz. Türk teknisyen ve mühendisleri de eğiteceğiz.

"PENTAGON VE BEYAZ SARAY'I KUDURTTU"

Türkiye'nin S-400'ü alarak ABD ve NATO'ya bağımsız kararlar alacak yetenekte olduğunu gösterdiğini söyleyen Rus uzman, "Türkler, siyasi anlamda çok şey kazandı. Onlar, Rus teçhizatın ABD dahil diğerlerine göre daha güvenli ve etkili gördüklerini gösterdi. Elbette bu, Pentagon ve Beyaz Saray'ı kudurttu.

"ABD VE NATO İÇİN AĞIR BİR DARBE OLDU"

Zira NATO üyesi ülkelerin Amerikan teçhizatından vazgeçmesi yumuşak tabirle yasak. İkincisi, Türkiye, yeterince bağımsız, egemen ülke olduğunu sergiledi. Zira NATO üyesi tüm ülkeler kendi egemenliğinden vazgeçiyor. Türkiye ise bağımsız kararlar alabileceğinin altını çizdi. Bu, ABD ve NATO idaresi için ağır darbe oldu.

"ABD, TÜRKİYE'YE ŞANTAJ YAPIYOR"

S-400'lerin NATO hava savunma sistemine dahil edilmeden çalışabileceğini, bu yüzden Washington'un bu sistemlerin NATO standartlarına uymadığı yönündeki spekülasyonlarının sıradan şantaj olduğunu kaydeden Litovkin, "Onlar yalan söylüyor. Yunanistan, S-300'e sahip. Bu sistem S-400'den daha kötü ama NATO'nun hava savunma sistemine iyi uydu. ABD Türkiye'ye şantaj yapıyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsmail Demir Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title