Haberler

Rumlara Ralli ile Cevap

KKTC'de Yat Rallisi Düzenleyen Denizciler Dipkarpaz Bölgesi Açıklarındaki Kuzey ve Yine KKTC'nin Güneydogusu'ndaki Petrol Sahalarından Geçecek.

KKTC'de yat rallisi düzenleyen denizciler Dipkarpaz bölgesi açıklarındaki Kuzey ve yine KKTC'nin Güneydogusu'ndaki petrol sahalarından geçecek. 30 Ağustos günü başlayacak Kuzey Kıbrıs 1. Caretta Yat Rallisine 3 İngiliz ekip katılacak.

Türkiye'nin baskıları sonucu Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin petrol arama ihalesi başarısızlıkla sonuçlanırken KKTC, karasuları ilan ettiği ve Türkiye ile beraber petrol arayacağı sularda yat rallisi düzenleyecek. KKTC Sahil Güvenliğine ve Kıyı Emniyetine ait tekneler ralliye eşlik edecek.

Girne ile Magosa arasında düzenlenecek ve üç gün sürecek ralliye bağlama limanlarındaki yetersizlikler nedeniyle toplam 20 tekne katılacak. Girne Delta Marina açıklarında başlayacak olan ralli hakkında Hürriyet'e konuşan ralli komitesi sorumlusu Ramazan Gündoğdu özetle, "Doğrusu bu kadar ilgi beklemiyorduk. Ülkedeki hangi kuruluşa gittiysek sponsorluk için destek verdiler. Kıbrıs’ta yerleşik yabancı yatçıların ilgisi yanında, her partiden politikacıların da ralliye ve etkinliklere katılımı ayrı bir heyecan katmakta. Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in de muhtemelen ralliye katılıyor olması hepimizi motive etmiştir." diye konuştu.

TÜRK YATÇILAR YOK

İleriki yıllarda Türkiye’den de yatçıların katılımını beklediklerine değinen Gündoğdu, "Ralli her ne kadar kıyı boyunca olacaksa da o kadar kolay bir deniz yolu değil, zira Karpaz burnunda devamlı olarak hem akıntı hemde ters rüzgarlar bulunmakta. Ülkemizde İsrailli yatçılar başta olmak üzere dünyanın her yerinden denizciler bu güzel kıyılarda keyifli vakitler geçirmekteler. Kendi yatçılarımızın da bu güzel kıyılara dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz. Bu bakımdan da anlamlı olan bu rallinin gelişerek devam edeceğini umuyoruz" dedi. Gündoğdu, yatçıların yarış rotasında petrol arama sahalarının da bulunduğunu belirterek "gitmediğin yer senin değildir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title