Haberler

Rumlar: Türkler Kimliksiz Olsun

Rum Medyası, Kıbrıslı Türklerin, Ad ve Soyadları Yazılı Hüviyet Cüzdanı, Pasaport, Ehliyet Gibi Her Türlü Kimlikten Mahrum Kalması İçin Kolları Sıvadı.

RUM medyası, Kıbrıslı Türklerin, ad ve soyadları yazılı hüviyet cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi her türlü kimlikten mahrum kalması için kolları sıvadı.

Rum Alithia gazetesi bu amaçla, İngiliz parlamentosunun dış ilişkiler komisyonuna sunulan bir raporun ayrıntılarındaki bir maddeyi çarpıtarak, ‘ABD, İngiltere, Pakistan ve Fransa KKTC pasaportlarını tanıyor’ iddiasında bulundu. Gazetenin iddiasını bizzat Rum yönetimi yalanladı.

 

Alithia gazetesi önceki gün İngiliz parlamentosunun dış ilişkiler komitesinin hazırladığı raporun, Kıbrıs bölümünün altındaki ‘Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıs sorunu’ alt başlığının 96’ncı paragrafın dipnotunda yer alan ‘İngiltere, ABD, Fransa ve Pakistan gibi ülkeler, KKTC’nin verdiği pasaportları, kimlik beyanı için kullanıyor’ ifadesini çarpıttı.

 

Gazete önceki günkü manşet haberinde Türklerin pasaportlarının tanındığını ima etti.

 

Ömer BİLGE

obilge@hurriyet.com.tr

ÖNCEKİ YAZILARI

*Rumlar’dan AKP’ye tam destek

*ABD’nin terör raporu PKK ve Rumlar

*Türkiye'yi 'kızdıracak' İspanya-Rum anlaşması

* Rum gazeteci sordu: ‘Gül’e Güle Güle’ ne demek?

*Anzak ordusunda Kıbrıslı Mustafa dayı

Rum yönetiminin yeni hükümet sözcüsü Vasilis Palmas, Alithia’nın haberini yalanlayarak, ‘Araştırma yaptık, KKTC pasaportlarının tanınması söz konusu değildir, bu ülkeler KKTC’yi tanımıyor’ dedi.

 

KKTC vatandaşlarının sadece Rum gazetesinin saydığı 4 ülke değil, herhangi bir ülkeden vize alırken izlediği yöntem yıllardır şöyle:

 

Kıbrıslı Türkler, vize istediği ülkenin elçiliğine kimliklerini beyan etmek için pasaportları ile başvuruyor. İngiltere ve Almanya gibi bazı AB ülkeleri ile ABD’nin KKTC’de ofisleri bulunuyor.

 

Bu ofislerden alınan belgeler Rum kesimindeki büyükelçiliklere götürülüyor. Başvuran Kıbrıslı Türk daha sonra Rum kesimindeki ilgili ülkenin büyükelçiliğinden vizelerini alıyor.

 

Vizeler KKTC tanınmadığı için Kıbrıslı Türklerin pasaportlarına işlenmiyor ayrı bir belge halinde veriliyor. KKTC ya da Rum kesiminde elçiliği bulunmayan ülkelerden vize alım işlemleri ise Türkiye üzerinden yapılıyor.

 

Vize alınan ülkeye girerken de gümrükte giriş mührü pasaportlara değil verilen vize kağıtlarına işleniyor.

 

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title