Haberler

Rumlar: "Protokol Uygulanmazsa Başlık Açılamaz"

AB Dışişleri Bakanları Toplantısında Türkiye Konusunda Bir Uzlaşmaya Varılamayınca Dönem Başkanı İsveç, Rum Tarafıyla İkili Müzakereye Geçti. Rumlar, "Eğer Ankara Protokolü Uygulanmazsa 2010'da Türkiye ile Hiç Bir Müzakere Başlığı Açılmasına İzin Vermeyeceğiz" Diyor.

AB Dışişleri Bakanları toplantısında Türkiye konusunda bir uzlaşmaya varılamayınca Dönem Başkanı İsveç'in. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile ikili müzakereye geçtiği bildirildi. Rumlar da, "Eğer Ankara Protokolü uygulanmazsa 2010'da Türkiye ile hiç bir müzakere başlığı açılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABHaber'e göre, AB Dışişleri bakanları toplantısında Türkiye konusunda bir türlü uzlaşı sağlanamıyor. 7 Aralık'ta başlayan iki günlük toplantıda Türkiye konusu yoğun pazarlıkları sahne oldu.

İlk gün akşam yemeğinde başlayan ve gece yarısı 24.00 kadar süren müzakerelerde AB Dışişleri bakanları Türkiye konusunda uzlaşamadı.

8 Aralık sabahı Türkiye konusunda uzlaşı pazarlığına devam eden Bakanlar, öğlen saatlere kadar bir uzlaşıya varamayınca AB Dönem Başkanı İsveç ile Rum tarafı konuyu ikili müzakareye geçti.

Bu arada, sorunu aşmak için üye ülkeler arasında pazarlıklar devam ettiğini bildiren ABHaber'in, Alman diplomatlardan aldığı bilgilere göre, "Eğer Ankara Protokolü uygulanmazsa 2010'da Türkiye ile hiç bir müzakere başlığı açılmasına izin vermeyeceğiz" diyen Kıbrıslı Rumlar, "Türkiye konusunu AB gündeminden çıkarın Ankara'nın Ek Protokolü uygulaması noktasında atacağı adımlar ışığında önümüzdeki dönem başkanlıkları sırasında ele alalım" görüşünü ısrarla savununca müzakaraler bloke oldu. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title