Haberler

Rumelisiad'tan Edirne Çıkarması

Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği Üyeleri, Edirne'yi Mercek Altına Aldı.

Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği üyeleri, Edirne'yi mercek altına aldı.

Rumelili Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Vehbi Varlık, merkezi İstanbul'da bulunan Rumelili Yönetici ve İşadamları Derneği(RUYİAD) yönetimiyle birlikte Edirne'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Edirne Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Trakya Üniversitesi, Edirne Belediye Başkanı, Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Edirne Genç İşadamları Derneği'ne yapılan ziyaretlerde Bursalı yatırımcılardan Edirneli meslektaşlarına işbirliği çağrısı yapıldı.

Rumelili sanayici ve işadamlarının ilk durağı Edirne Valiliği oldu. RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, dernek saymanı Çetin Öztunalı, yönetim kurulu üyeleri Selahattin Tezgen, Ruhan Üçkardeş, dernek genel sekreteri Hüseyin Toy ve RUYİAD üyeleri, Edirne Valisi Nusret Miroğlu tarafından kabul edildi. Konuk heyet, bölgeleri hakkında bilgiler aktarırken Bursa, İstanbul ve Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapmış ortak özellikleri nedeniyle tarihi ve kültürel bağlarına dikkati çekti.

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Edirne'nin bir sınır kent olması dolayısıyla çok şanslı olduğunu belirterek, Edirne Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi verdi. Edirne OSB'ye Rumelili işadamlarına yatırım çağrısı yapan Miroğlu, ilin önümüzdeki günlerde bir sanayi kenti olarak anılacağını bildirdi. Türkiye'nin bir değişim ve gelişim sürecinden geçtiğini ifade eden Miroğlu, kendisini ziyaret eden heyete yatırım için kapılarının açık olduğu mesajını verdi.

RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık ise yaptıkları ziyaretin bir başlangıç olmasını dilerken, bunu yatırıma yönelik olmasını istediklerini kaydetti. Edirne'nin AB'ye sınır olması nedeniyle ihracatta özel bir yere sahip olabileceğini söyleyen Varlık, Bursa'nın sanayi, turizm, ve tarım şehri özelliklerinin yanında bir de göçmen kenti olduğunu ifade etti. Bursa'da sanayinin gelişmesinde göçmenlerin önemli katkılar sağladığının altını çizen Varlık, derneğin çalışmaları hakkında da bilgi verdi. RUYİAD'la sıcak ilişkiler kurduklarını kaydeden Varlık, ülke ekonomisine katkı sağlamak için tüm SİAD'larla, sivil toplum örgütleriyle ve ekonomiye katkı koyan her kurumla el ele hareket ettiklerini ifade etti.

Bursalı heyetin ikinci durağı ise Edirne Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) oldu. ETSO Meclis toplantısına katılan RUMELİSİAD ve RUYİAD heyetinin Edirne'ye gelmesinden mutluluk duyduğunu belirten ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar, konuklarına bilgiler verdi. Edirne'nin Avrupa'ya açılan sınır kapısı olduğunu ifade eden Mıhlayanlar, ortak özelliği bulunan Bursa, İstanbul ve Edirneli işadamları ve sanayicileri kente yatırıma davet etti. Edirne'nin tarım ve turizm kendi olma özelliğine, sanayi kenti özelliğini de eklediklerini belirten Mıhlıyan, ikili ilişkileri önümüzdeki dönemde devam ettirmeyi arzuladıklarını söyledi. ETSO Meclis Başkanı Serdar Yalçıner'de en kısa sürede Bursa'ya ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti.

ETSO ZİYARETİ Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Rumeli kökenli sanayici ve işadamları olarak Balkanlarla ekonomik ilişkiler kurmak için çıktıkları yolda Edirne'nin önemli bir durak olduğunu söyledi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine hitap eden, RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Edirne'yi Türkiye'nin geç fark ettiğini bu ziyaret sırasında daha iyi anlaşılabildiğini söyledi. Türk sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla sanayicilerin bir araya gelmesini ve karşılıklı işbirliği fırsatlarının ele alınması için ETSO'yu ziyaret ettiklerini kaydeden Varlık, iki ilişkilerin ticari ilişkilere dönüşmesini temenni etti. Bursa'nın ekonomik, tarihi ve sosyal yapısı hakkında Edirneli meslektaşlarına bilgiler veren Varlık, "Bursa göçmen kenti. Tekstilin, otomotivin merkezi. Osmanlıya başkentlik yapmış Edirne ile ortak özellikleri olan bir şehir. 11 sanayi bölgesi ile üretime ve ihracata önemli katkılar sunuyor. Bursa, İstanbul'dan sonra Türkiye'de ihracatın yapıldığı ikinci en büyük şehri. Nüfusta ise 4. sırada yere alıyor. Bursa'da ki sanayileşmenin hızla büyümesi nedeniyle çevre illere dağıldık, başka şehirlerde yatırımlar yapmaya başladık. Ancak, göçmen kökenli olan işadamlarının Edirne'yi ihmal ettiğini fark ettik. Bu yakınlaşma sonucu üyelerimizi bilgilendirerek Edirne'deki yatırım imkanlarını aktaracağız. Türkiye'ye Bursa'ya böyle katkılarımız devam edecek. Sizleri de Bursa'da ağırlamak istiyoruz. Karşılıklı dost ilişkilerinin ticari ilişkilere dönmesini arzu ediyoruz. Edirne'nin önünüzdeki dönemde Türkiye'nin sanayi ve turizmi şehri olarak hak ettiği yeri almasını umut ediyorum" dedi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ Heyet daha sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Enver Duran'ı ziyaret etti. Kendisini de Bursa'da doğup büyüyen bir göçmen ailesinin çocuğu olduğunu söyleyen Rektör Duran hemşerilerine yakın ilgi gösterdi. Trakya Üniversitesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Enver Duran, Balkanlar'daki üniversitelerle yakın ilişkiler içinde olduklarını ifade etti. Duran kendisine ziyaret eden RUMELİSİAD ve RUYİAD heyetine üniversitenin birer maketini hediye etti. Heyet daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Pınar ve Edirne Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çakay'ı ziyaret eden Bursa ve İstanbul heyeti, Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" dediği Selimiye Camii'ni ziyaret etti. RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, ziyaret ettiği kurumlara dernek flaması ile Bursa'nın simgelerinden oluşan çeşitli hediyeler sundu.

(İHS) 28.02.2008 17:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title