Haberler

Rumeli Türkleri, 9 Yıl Önce Diktikleri Fidanların Bakımını Yaptı

Bursa'da Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Üyeleri Tarafından 9 Yıl Önce Dikilen Fidanların Bakımı, Yine Rumeli Türkleri Tarafından Yapıldı.

Bursa'da Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri tarafından 9 yıl önce dikilen fidanların bakımı, yine Rumeli Türkleri tarafından yapıldı.

Çalı Beldesi Elegazi Yolu üzerinde 10 yıl önce çıkan bir yangında yok olan ağaçların yerine dikim yapan Rumeli derneği üyeleri, dikilen fidanların bakımını gerçekleştirmek üzere dün Çalı Beldesi'nde buluştu. Yol üzerinde bulunan kendilerine ait ormanlık alana giden Rumelililer, burada fidanların bakımını yaptı. Hepsi birer ağaç haline gelen fidaların bakımına Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Çevre ve Orman İl Müdürü Muhammet Müfit Aydın, Orman İşletme Müdürü Fuat Şaval, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Toprak, dernek yönetim kurulu üyeleri ve eşleri katıldı.

Ağaçların budanması öncesinde kısa bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, "Dernek olarak diktiğiniz ağaçların budama ve bakımlarını üstlenmeniz, bizleri son derece memnun etmiştir. Fidanı dikmek önemli değil onun bakımını yapmak önemlidir" dedi.

Girgin'in konuşmasından sonra söz alan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Toprak ise "9 yıl önce diktiğimiz ve şu anda birer ağaç haline gelen fidanlarımızın bakımları zaman içerisinde devam edecektir" diye konuştu.

Bu arada Toprak, gösterdikleri ilgiden dolayı Orman Bölge Müdürü Girgin ile İl Çevre Müdürü Muhammet Müfit Aydın'a birer plaket verdi.

(EV-EŞ)

29.04.2007 19:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title