Haberler

Rum Yönetimi'nden Yine Veto Tehdidi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (Gkry) Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, AB'nin Enerji Başlığını Türkiye'yle Müzakereye Açması Halinde Veto Haklarını Kullanacaklarını Söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, AB'nin enerji başlığını Türkiye'yle müzakereye açması halinde veto haklarını kullanacaklarını söyledi.

Rum Radyosu'nun haberine göre Lillikas, Rum Yönetimi'nin bu yönde bir "uyarıda" bulunduğunu hatırlatarak, "Kıbrıs, Türkiye'yle açılması söz konusu olan her 3 müzakere başlığıyla ilgili tutumunu ortaya koymuştu. Bu tutum hem başkanlığın hem de komisyonun bilgisindedir" dedi.

Lillikas, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, şu anda enerji başlığının masada bulunmadığını belirterek, "Enerji başlığının açılmasına yeltenilirse Kıbrıs Hükümeti veto edecek" dedi.

Fransa'nın Türkiye'nin müzakere başlıklarından ekonomik ve para birliği başlığının açılmasını engelleyeceği haberlerinin hatırlatılması üzerine Lillikas, Fransız Hükümeti'nin böyle bir düşüncesi olduğunu ve Paris'teki temasları sırasında Fransız Hükümeti ile bu konuyu görüştüğünü söyledi.

Lillikas, Paris'teki temasları sırasında Güney Kıbrıs'ın ve Fransa'nın Avrupa konularındaki tezlerinde ve ikili konularda karşılıklı anlayış saptadığını belirterek, "Gerek Avrupa konularında gerek ikili ilişkilerde bizi ilgilendiren temel konularda karşılıklı anlayış var. Her iki hükümette de önceki Fransız hükümetiyle geliştirdiğimiz diyalogun ve işbirliğinin sürdürülmesi konusunda siyasi irade var. Fransız Hükümeti ile Türkiye'nin üyelik süreci, Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Akdeniz Birliği

kurulması önerisi gibi her iki ülkeyi de ilgilendiren bazı konularda bir dizi temas ve diyalog planlandı" diye konuştu.

(MG-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title