Haberler

Rum Meclis Başkanı KKTC'de Bkp'yi Ziyaret Etti

Rum Meclis Başkanı, Komünist Akel Partisi Genel Sekreteri ve Rum "Başkan" Adaylarından Dimitris Hristofyas, "Halkları Yeniden Birleştirmek İçin Çabaları Yoğunlaştırmak Gerektiğini" Söyledi.

Rum Meclis Başkanı, komünist AKEL partisi Genel Sekreteri ve Rum "başkan" adaylarından Dimitris Hristofyas, "halkları yeniden birleştirmek için çabaları yoğunlaştırmak gerektiğini" söyledi.

Hristofyas başkanlığındaki AKEL heyeti, KKTC'deki Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)'yi ziyaret etti.

BKP genel merkezindeki görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Hristofyas, bireysel çabaların barış için yeterli olmadığını, barış çabalarını yoğunlaştırarak kapsamlı, adil ve işlevsel çözüm için çalışmak gerektiğini ifade ederek, "ortak amaçları olan askersizleştirme ve birleşik federal bir Kıbrıs Cumhuriyetine ulaşmak ve halkların tekrar bir araya gelmesini sağlamak istediklerini" kaydetti.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan da, "Federal, iki toplumlu ve iki kesimli bir çözümün, aynı zamanda iki tarafın siyasi eşitliğini de getirmesi gerektiğini" kaydederek, işbirliğini daha da geliştirmek için çalışacaklarını ifade etti. İzcan, "bazı siyasilerin ve partilerin bugünlerde iki egemen devletli çözüm istediğini" kaydederek, "böyle bir anlaşmanın Kıbrıs için uygun olmadığını" söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title