Haberler

Rum Hükümet Sözcüsü Paşardis, Mısır'ın Petrol Anlaşmasına Bağlı Kalacağını Söyledi

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulos Paşardis, Mısır'ın, Güney Kıbrıs'la Yaptığı Petrol Konusundaki Anlaşmaya Tamamıyla Bağlı Kalacağını Söyledi.

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulos Paşardis, Mısır'ın, Güney Kıbrıs'la yaptığı petrol konusundaki anlaşmaya tamamıyla bağlı kalacağını söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, Türk basınında yer alan konuya ilişkin haberlerin gerçekleri yansıtmadığını savunan Paşardis, Mısır'ın baskı görmesinin ihtimal olduğunu, ancak baskılara boyun eğmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Lübnan'ın ilgili bakanının ihalenin başlamasına yönelik tören için Güney Kıbrıs'a gelmemesine ilişkin bir soruya karşılık da Paşardis, olayın ardında şüpheli nedenler aranmaması gerektiğini belirterek, "Lübnan temsilcisi, ülkesinde hakim olan olağanüstü durum nedeniyle gelmedi. Çok yakında Kıbrıs'a gelecek" dedi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün petrol konusundaki açıklamasını da yorumlayan Paşardis, "Uluslararası hukuk ve meşruiyetle uzlaşmayan bir ülkenin temsilcisine yanıt vermek boşunadır. Gül'ün ne şantajlarına ne de tehditlerine yanıt vermiyoruz. Herhangi bir yanıtın yararı olmaz" diye konuştu.

(TAK-CY-CY-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title