Haberler

Rum Hükümet Sözcüsü Hristofyas, ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi Schılcher'le Görüştü

ABD Lefkoşa Büyükelçisi Ronald Schilcher, "Petrolle İlgili Anlaşma Yapmak, Kıbrıs'ın Egemenlik Hakkıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Petrol Konusunda Anlaşma Yapma Hakkından Şüphe Duyan Ülkeler, Hukuki ve Barışçı Prosedürleri İzlemelidir" Dedi.

ABD Lefkoşa Büyükelçisi Ronald Schilcher, "Petrolle ilgili anlaşma yapmak, Kıbrıs'ın egemenlik hakkıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin petrol konusunda anlaşma yapma hakkından şüphe duyan ülkeler, hukuki ve barışçı prosedürleri izlemelidir" dedi.

Rum radyosunun haberine göre, Rum Meclis Başkanı AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas bugün ABD Lefkoşa Büyükelçisi Ronald Schilcher'le görüştü. Schilcher, görüşmenin ardından Türkiye'nin Rum yönetiminin "Kıbrıs sularında" petrol arama yönündeki çabalarına itirazlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Ronald Schilcher, Amerikan hükümetinin tutumunun, herhangi bir anlaşma yapmanın sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin" egemenlik hakkı olduğu şeklinde olduğunu söyledi. Schilcher, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin anlaşma yapma hakkından şüphe duyan ülkeler varsa, hukuki ve barışçı prosedürleri takip etmelidirler" dedi.

Açıklamasında, Kıbrıs sorununa da değinen Amerikan Büyükelçisi, "ABD, özlü müzakerelerin başlaması hedefiyle 8 Temmuz 2006 anlaşmasının hemen hayata geçirilmesi gerektiği görüşündedir" ifadesini kullandı.

Rum Meclis Başkanı AKEL Genel Sekreteri Hristofyas ise Schilcher'le çok yararlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, diğer şeyler yanında Kıbrıs sorunu, 8 Temmuz Anlaşması ve Doğrudan Ticaret Tüzüğü konularını ele aldıklarını kaydetti. Hristofyas, "Amerikan büyükelçiye, "AKEL'in ve Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) yeniden yakınlaşma ve Kıbrıs sorununda ortak anlayış çabalarını" da anlattığını söyledi.

(TAK-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title