Haberler

Rum Genci, Eşiyle Birlikte Yaşayabilmek İçin KKTC'ye Sığınacak

Rus Eşi Güney Kıbrıs Rum Kesiminden Sınırdışı Edilen Rum Genç, KKTC'ye Sığınma Kararı Aldı.

Rus eşi Güney Kıbrıs Rum kesiminden sınırdışı edilen Rum genç, KKTC'ye sığınma kararı aldı.

Rum kesiminde yayınlanan Politis Gazetesi, "Kıbrıslı Rum İşgal Bölgelerine Sığınacak; Özgür Bölgeler Yabancı Uyruklu Eşine Kapalı" başlığıyla yansıttığı haberinde, geçen yıl Rum tarafında evlendiği Rus eşi Rum makamlarınca sınır dışı edilen 3 çocuk babası Baflı Rum'un; eşiyle birlikte yaşayabilmek için KKTC'ye sığınacağını yazdı. Gazetenin haberine göre, Georgios Ktori isimli Rum, Liudmila Shiryaneva isimli Rus eşiyle; ülkeye yasadışı yollardan giriş yaptığı gerekçesiyle Rum Merkezi Cezaevi'nde tutuklu

olduğu sırada evlendi. Hemen ardından ise, Rus kadın sınır dışı edildi. Liudmila Shiryaneva isimli Rus kadının daha önce iki defa farklı kimlikler kullanarak Rum tarafına gittiğini yazan gazete, kadının 2005'teki son gidişinde; belge sahtelediği ve sahte pasaport ve kimlikle giriş yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve "istenmeyen kişi" ilan edildi. Liudmila Shiryaneva'nın cezaevinde bulunduğu 2006'da resmi nikahla Ktori'yle evlendiğin belirten gazete, genç kadının 2 ay sonra da hiçbir neden

yokken sınır dışı edildiğini duyurdu. O günden beri Ktori; eşinin Rum tarafına girişine izin verilmesi için Rum makamlarına ulaşmaya çalıştı; ancak talebi; "olgular değişmediği" gerekçesiyle yazılı olarak reddedildi.

Gazete, Ktori'nin; önceki eşinden olma 3 çocuğu bulunduğu için Rus eşinin peşinden Rusya'ya gidemediği için zorluk çektiğini, Rum makamlarının ilgisizliğinin de kendisini; Güney Kıbrıs'ı terk ederek KKTC'de yaşamaya zorladığını söylediğini yazdı.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title