Haberler

Rum Gazeteci, AP'de KKTC Dışişleri Bakanı ve İtalyan Milletvekilleriyle Tartıştı

Daha Önce KKTC Bayrağını "Gamalı Haç"a Benzeten Rum Gazeteci, AP Liberal Grup Üyesi Marco Cappato, İtalyan Parlamenter Maurizio Turco, Milletlerüstü Radikal Parti Genel Konseyi Üyesi Marco Perduca ile KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın Yaptığı Ortak Basın Toplantısında Gerginlik Yarattı.

Daha önce KKTC bayrağını "gamalı haç"a benzeten Rum gazeteci , AP Liberal Grup üyesi Marco Cappato, İtalyan parlamenter Maurizio Turco, Milletlerüstü Radikal Parti Genel Konseyi üyesi Marco Perduca ile KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın yaptığı ortak basın toplantısında gerginlik yarattı.

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Avrupa Liberal Demokrat ve Reform Partisi'nin toplantısına katılan KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'nın Brüksel temaslarına ilişkin İtalyan parlamenterlerle yaptığı ortak basın toplantısı sırasında Rum gazetesi Filelefteros'un Brüksel muhabiriyle tartışma çıktı. Rum gazetecinin İtalyan milletvekillerine "KKTC vatandaşlığının nasıl ve kimler tarafından verildiğini ve İtalyan parlamenterlere, KKTC vatandaşı olmak için için ne kadar para aldıklarını sorması üzerine, Radikal Parti Genel Konseyi Üyesi Perduca Marco, "Bizler kimseden para almıyoruz. Demokrasi ve insan hakları militanıyız" yanıtını verdi.

Rum gazetecinin Kuzey Kıbrıs'ta Rumların mal ve mülklerinin gasp edildiği iddiası üzerine Turgay Avcı, "Güney Kıbrıs'ta 60 bin Türk malı gasp edildi" dedi.

Marco Perduca ise Kıbrıs'ta bir tarafın karşı tarafı yok sayarak bir çözüme ulaşılmasının imkansız olduğunu kaydetti. Perduca "Bu platformlarda Kıbrıslı Türklere söz hakkı vermek gerekiyor Kıbrıs sadece Rumlardan oluşmuyor" diye konuştu

Perduca, Kıbrıs'ta diyalog ortamının sağlıklı tesis edilmesi için siyasiler ve bilhassa gazetecilere büyük iş düştüğünü kaydederek, gazetecilerle siyasilerin aşırı uçları kayması durumunda diyalog ortamının ortadan kalkacağını söyledi.

KKTC'nin davetlisi olarak İtalya'dan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak amacıyla Kıbrıs'a giden İtalya Parlamentosu üyesi ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Maurizio Turco ile Radical Parti Genel Konseyi Üyesi Marco Pedruca, KKTC vatandaşlığını almak için müracaatta bulunmuştu.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title