Haberler

Rum Basını: "Lazkiye'ye Feribot Seferleri Başlıyor, Rum Yönetimi Çaresiz"

Rum Yönetimi Günlerdir Suriye Dışişleri Bakanı'ndan Resmi Bir Yanıt Beklerken; KKTC'de Gazimağusa-lazkiye Tarifeli Feribot Seferlerinin Artık Rutin Olarak Haftada İki Kez Yapılacağının Açıklandığını Kaydeden Politis Gazetesi, Rum Yönetimi'nin, Çaresizlik İçerisinde Durumu İzlediğini Yazdı.

Rum Yönetimi günlerdir Suriye Dışişleri Bakanı'ndan resmi bir yanıt beklerken; KKTC'de Gazimağusa-Lazkiye tarifeli feribot seferlerinin artık rutin olarak haftada iki kez yapılacağının açıklandığını kaydeden Politis gazetesi, Rum Yönetimi'nin, çaresizlik içerisinde durumu izlediğini yazdı.

Haberi, "Gemiyi Kaçırıyoruz. Mağusa-Lazkiye Rutin Seferleri - Suriye Gözü Pek" başlığıyla yansıtan gazete, Rum Yönetimi'nin, Gazimağusa-Lazkiye tarifeli feribot seferlerinin başlamasını önleme çabalarında ciddi zorluklarla karşılaşıyor göründüğünü, çünkü Rum Yönetimi'nin Şam nezdindeki sert girişim ve protestolarına rağmen söz konusu hatta yeni seferler yapılacağının açıklandığını vurguladı. Bir Rum kaynağa dayanarak, Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku-Markulli'nin, feribot seferleriyle ilgili kesin

kararlar alınmasını önlemek hedefiyle bu hafta sonu Suriye Dışişleri Bakanı ile görüşmeye çalışacağını yazan gazete, Suriye Dışişleri Bakanı'nın Şam'da olmamasının (BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'tan daha dün döndü) Suriye'nin Güney Kıbrıs'ın girişimi karşısında suskun kalmasına bahane gösterilemeyeceği görüşüne yer verdi.

Alithia Gazetesi ise, "Suriye Suskunluğunu Bozdu. Seferleri İlan Etti - Hükümet; Suriye'yle Temasların Sürdüğü ve İlişkilerin YÜZDE 100 Düzeleceği Yanıtını Veriyor - Suriye 'KKTC' Pasaportlarına Vize Uygulamasına Resmen Başlıyor" başlıklı haberinde, Suriye'nin suskunluğunu nihayet bozduğunu ve dün Gazimağusa'dan Lazkiye'ye haftada iki sefer düzenleneceğinin resmen açıklandığını yazdı. Rum Yönetimi'nin ise halen Suriye'den yanıt beklediğini ve Yunanistan'ın da halen Şam nezdinde girişimde bulunduğunu,

Vasos Lissaridis'in ve Rum Dışişleri Bakanı Markulli'nin Suriye'ye resmi ziyaret yapmaları konusunun henüz havada bulunduğunu hatırlatan gazete, Suriye'nin gözünü budaktan sakınmaz göründüğünü ve Gazimağusa-Lazkiye feribot seferlerine ilişkin kararını geri çekmek niyetinde olmadığını belirtti. Gazete, "Akgünler Sailing" isimli Kıbrıs Türk şirketinin; Gazimağusa-Lazkiye tarifeli seferlerini ilan ettiği dünkü açıklamasına da yer verdiği haberinde, Rum Sözcü Vasilis Palmas'ın, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri

Bakanı Turgay Avcı'nın haftada iki sefer olacağına ilişkin açıklamasını, "şu an böyle bir konu gündemde değil" diyerek yalanladığını hatırlattı.

(MG-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title