Haberler

'Rulet Operasyonu'nda 2 Tahliye

Çıkar Amaçlı Bir Suç Örgütüne Yönelik Düzenlenen 'Rulet Operasyonu' Kapsamında Yargılanan Abdullah Genç ile Sinan Öz Tahliye Edildi.

Çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik düzenlenen ''Rulet Operasyonu'' kapsamında yargılanan Abdullah Genç ile Sinan Öz tahliye edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Yaşar Öz'ün de aralarında bulunduğu tutuklu 6 sanık katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay'ın hazırladığı esas hakkındaki mütalaa sanık ve avukatlarına dağıtıldı.

Altay'ın 52 sayfadan oluşan mütalaasında Yaşar Öz'ün ''suç işlemek için örgüt kurmak'', ''nitelikli yağma'', ''nitelikli yağmaya teşebbüs'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'', 'tehdit'', ''kumar oynatmak'', ''kasten adam yaralamak'' ve ''Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından 45 yıldan 68.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mütalaada, tutuksuz sanık Tuğba Özay'ın ise ''suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'' ile ''tehdit'' suçlarından beraatı talep edildi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasında, Özay'ın, başlangıçta yapılan izahlar doğrultusunda örgüte yardım suçundan sorumlu tutulabilmesinin hukuken mümkün olmadığı ifade edildi. Özay yönünden tehdit suçunun unsurlarının oluşmadığının kabul edildiği belirtilen mütalaada, 20 sanığın daha beraat edilmesi yönünde görüş bildirildi.

Mütalaada manken Tuğba Özay'ın eski sevgilisi olduğu belirtilen Akın Büyükoğlu ile Levent Ortaç ve Atilla Asım Domaniç hakkındaki dosyalar ilgili görevsizlik kararı verilerek dosyaların İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini istendi.

Tutuklu sanıklardan Abdulcabbar Kibaroğlu'nun ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''nitelikli yağma'', ''cebir'', ''kasten yaralama'', ''tehdit'', ''hürriyetten yoksun bırakma'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından 52 yıl 10 aydan 81 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, diğer 28 sanık hakkında da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve yardım etmek'', ''yağma'' ve ''adam yaralamak'' gibi suçlardan 1.5 yıldan az olmamak üzere çeşitli hapis cezaları verilmesi talep edildi.

Mütalaanın incelemesinin ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Nurettin Ak, mütalaa hakkındaki savunmalarını yapmaları için sanıklara süre verilmesi yönündeki kararı açıkladı.

Tutuklu sanıklar Abdullah Genç ve Sinan Öz'ün tutuklu kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine hükmeden mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıklar Yaşar Öz, Yakup Demirezen, Turgut Özyıldırım, Erol Karakaya, Abdülcabbar Kibaroğlu ve Murat Öztürk'ün kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi nedeniyle tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, diğer eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title