Haberler

Ruhsatlı İlk 'zayıflama Merkezi' - Antalya (2)

Kazım ve Aynur Doğan çifti, mevzuat değişikliğinin ardından Sağlık Bakanlığı'ndan 'Yataklı Fizik Tedavi Merkezi' ruhsatı alan ilk özel işletme sahipleri oldu.

Antalya'da faaliyet gösteren Ayka Vital Park Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni işleten Kazım ve Aynur Doğan çifti, mevzuat değişikliğinin ardından Sağlık Bakanlığı'ndan 'Yataklı Fizik Tedavi Merkezi' ruhsatı alan ilk özel işletme oldu.

İstanbul ve Antalya'da meydana gelen iki ölüm olayı ile zayıflama merkezlerinin imajının bozulduğunu söyleyen Kazım ve Aynur Doğan çifti, "Ruhsat alamadığımız için ölümlerin sorumlusu olarak gösterildik" dedi.

Rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezlerinin mevzuat değişikliği sonrası önünü açıldığını söyleyen Dr. Kazım Doğan, "Bizim işletmemiz ve benzeri yerlerin ruhsat alabilmesi çok önemliydi. Merkezimizde uyguladığımız tedavi şekli, Avrupa'da yıllardan beri özel sağlık merkezleri tarafından yürütülüyor. Bu merkezlerin ülke ekonomisine katkısı da çok fazla. Ülkemizin konumu itibarıyla tedavi ihtiyacı duyan kişiler için daha tercih edilen bir yer olacağını düşünüyorum" dedi.

2009'da hizmete açılan merkezde o dönem 'Sağlıklı Yaşam Tesisi' olarak hizmet verdiklerini aktaran Dr. Kazım Doğan, "Şu anda Türkiye'nin ilk konaklamalı sağlıklı yaşam tesisiyiz. Eşim, kardiyoloğumuz olarak çalışıyor. Spor hocamız, fizyoterapistimiz, diyetisyenimiz ve hemşirelerimiz var" dedi.

Ruhsatlarının olmadığı dönemde yaşanan ölüm olayı ile sarsıldıklarını ve ölümün sorumlusu olarak gösterildiklerini söyleyen Dr. Aynur Doğan ise "Olayın ardından Sağlık Bakanlığı birçok kez müfettiş gönderdi. 'Tesisin ihmal ve kusuru yoktur' diye rapor tutuldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Aynur Doğan İstanbul Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title