Haberler

Ruhani: Yaptırımlar Kaldırılırsa ABD ile Görüşebiliriz

– İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin ABD ile görüşmesinin yaptırımların kaldırılması ve 'yasadışı uygulamalar için özür dilenmesi' durumunda gerçekleşebileceğini söyledi; ancak, ABD'nin İran'la görüşme amacının olmadığını ekledi.

– İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin ABD ile görüşmesinin yaptırımların kaldırılması ve 'yasadışı uygulamalar için özür dilenmesi' durumunda gerçekleşebileceğini söyledi; ancak, ABD'nin İran'la görüşme amacının olmadığını ekledi.

Ruhani, ABD'nin 40 yıldır İran'a karşı hamleler yaptığını ve daha önce olduğu gibi bir kez daha başarısız olacağını belirtti.

Ruhani, stratejik olarak önemi bulunan Hürmüz Boğazı'nı kapatıp kapatmamanın İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun kararı olduğunu söyledi.

Ruhani'nin açıklamaları, ABD'nin İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımları ile ilgili muafiyetlerin kaldırılması kararı almasından sonra geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İran Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title