Haberler

Ruhani'nin Yardımcısından "Soru Önergesine" Tepki

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hüseyin Ali Emiri, mecliste Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin cevaplandırması için verilen soru önergesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hüseyin Ali Emiri, mecliste Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin cevaplandırması için verilen soru önergesinin hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Emiri, soru önergesinin hukuki dayanaktan yoksun ve usulden anayasaya aykırı olduğunu öne sürdü.

Ruhani hakkında soru önergesi sunma planının geçen sene de söz konusu olduğunu dile getiren Emiri, "Ruhani, komisyon toplantısında üyelerin sorularını daha önce yanıtladı ve üyeler ikna oldular ancak kısa süre sonra soru önergesi konusu tekrar gündeme geldi." dedi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Emiri, Ruhani için verilen soru önergesinin, Cumhurbaşkanın sorumluluk alanlarının dışında olduğunu ve istenirse bu soruları kendisinin cevaplayabileceğini dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yanıtlaması istemiyle 80 milletvekilinin imzasıyla verilen soru önergesi bu sabah mecliste kabul edilmişti.

Kabul edilen önergeye göre, Cumhurbaşkanı Ruhani, 80 milletvekilinin sorularını bir ay içinde meclisin açık oturumunda yanıtlamak zorunda.

İran Meclisi, Ruhani'den hükümetin döviz piyasası ve ürünlerin fiyatını kontrol etme konusundaki başarısızlığı, bankacılık ambargoları, işsizliğin düşürülememesi, ekonomik kriz ve döviz kurlarındaki artışa ilişkin sorulara cevap vermesini istiyor.

Kaynak: AA / Güncel

fuat oktay İran Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title