Haberler

Ruhani'den Türkiye'ye "Baraj" Eleştirisi

İran'da düzenlenen uluslararası çevre konulu konferansta konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ankara'nın Dicle ve Fırat nehirleri üzerindeki baraj inşasını sert ifadelerle eleştirdi.

İran'da düzenlenen uluslararası çevre konulu konferansta konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ankara'nın Dicle ve Fırat nehirleri üzerindeki baraj inşasını sert ifadelerle eleştirdi. Konferansta bulunan Türk heyeti Başkanı Fazlı Karman Çorman, Ruhani'nin suçlamalarını reddetti.

Başkent Tahran'da 43 ülkenin katılımıyla yapılan Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları ile Mücadele Konferansı'nda söz alan Ruhani, Türkiye'nin ismini zikretmeden, "Bölgemizdeki bir ülkenin 22 baraj yapımını planlaması, Dicle ve Fırat nehirleri üzerinde çok yıkıcı etkileri olabilir. Bu Irak, İran ve başka birçok ülkeyi olumsuz etkiler. Bu eylemlerin yıkıcı etkilerine karşı kayıtsız kalamayız" diye konuştu.

Çevre konusunda bölge ülkeleri arasında işbirliği yapılması çağrısında bulunan Ruhani, "Çevre konularında kazan-kazan politikası uygulanmalı. Hem İran, hem Türkiye ve hem Irak'ın kazanacağı bir formül üzerinde çalışmalıyız. Su kaynaklarından tek başına yararlanma formülleri doğrultusunda hareket etmemeliyiz" dedi.

Konferansta Türk heyetine başkanlık eden Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Fazlı Karman Çorman, Türk basınına yaptığı açıklamada İran'ın suçlamalarını reddetti. - Tahran

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Dicle İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title