Haberler

"Irak'ın Güvenliğini, Kendi Güvenliğimiz Olarak Görüyoruz"

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Irak'ın istikrar ve güvenliğini, kendi istikrar ve güvenliğimiz olarak görüyoruz." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, " Irak'ın istikrar ve güvenliğini kendi istikrar ve güvenlikleri olarak gördüklerini" söyledi.

Ruhani, "Dünya, Aşırılık ve Şiddete Karşı" konferansına katılmak üzere Tahran'da bulunan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'yi kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığından görüşmenin ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Ruhani, "İran İslam Cumhuriyeti, dini liderden halkına kadar, Irak'ın yanında yer almaya devam edecek. Irak'ın istikrar ve güvenliğini kendi istikrar ve güvenliğimiz olarak görüyoruz. Bu konu, uygulamada da kanıtlanmıştır" ifadesini kullandı.

Caferi de ülkelerindeki terör sorununun en derin yönünün "kültürel boşluk" olduğunu belirterek, "IŞİD üyeleri, insani ve fikri sapma nedeniyle kurbanlarından önce aslında kendi insanlıklarını kurban ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

"Terörizmle mücadele yolunun, aşırılık ve şiddetin köklerini yok etmekten geçtiğini" vurgulayan Caferi, şunları kaydetti:

"İran İslam Cumhuriyeti, bölge istikrarı ve güveninin sağlanmasında çok olumlu bir rol oynadı. Terörizmle mücadele konusunda uluslararası koalisyondan daha önde yer aldı. Uluslararası koalisyon kurulmadan önce Irak halkına önemli şehirlerin düşmemesi için yardım etti." - İran

Kaynak: AA / Politika

İbrahim Caferi İran Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title