Haberler

Ruh Sağlığımız Allah'a Emanet!

Güncelleme:

Suriyeli mültecilerle beraber nüfusu 2 buçuk milyonu bulan Urfa'da bütün il de sadece 14 psikiyatr bulunuyor.

Genç ve dinamik nüfusu ile dikkat çeken ilde ise bir tane bile Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları uzmanı yok.
Urfa'da her geçen gün hastanelerde doktor açığı devam ediyor. Önceden SSPE hastaları doktor bulamazken, onları Ramotoloji hastaları takip etti. Şimdi de hastanelerde psikiyatr eksikliği ortaya çıktı. Özelde bölgenin genelde Türkiye'nin en genç ili olan Urfa'da Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları uzmanı bulunmuyor.

HASTASI ÇOK AMA DOKTORU AZ
Son zamanlarda özellikle 18-25 yaşları arasında gençlerde psikolojik travmalar, intihara meyil, uyuşturucu kullanımı ve de bazı psikolojik sorunlar baş göstermeye başladı. Bunlar sorun olarak yetmezmiş gibi bir de bu hastaları tedavi edecek doktorun azlığı ise vatandaşların önüne ikinci bir sorun olarak çıkıyor. Suriyeli mültecilerle beraber nüfusu 2 buçuk milyonu bulan Urfa'da kent genelinde sadece 14 tane psikiyatr bulunuyor. Hal böyle olunca her 214 bin kişiye bir psikiyatr düşüyor.

MERKEZDE 9 TANE BULUNUYOR
14 tane psikiyatr bulunan Urfa'da en çok doktor Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunuyor. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 9 doktor bulunuyor. Her gün yüzlerce hastanın başvurduğu Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde ise bir psikiyatr bulunuyor. Merkez nüfus 1 milyona yaklaşırken, sadece 9 tane psikiyatr olması ise sağlığa ve insan psikolojisine verilen önem de ortaya çıkmış oluyor.

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARINI KİM TEDAVİ EDECEK?
Özellikle 18 yaş altı ve 18 yaşına giren toplumda ve psikolojide 'ergen' diye tabir edilen ve bu dönemde bunalıma giren, ailesine ve çevresine zarar verebilecek boyutlara kadar gelen gençleri tedavi edecek bir tane Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları uzmanı bulunmuyor. Ergenlik dönemlerine giren çocuklara uzman doktorların müdahale etmesi ve muayene edip, rehabilite etmesi gerekirken, doktor yokluğundan dolayı ergenlik dönemi geçiren gençler okullarındaki rehberlik servislerinde destek almak zorunda kalıyor. Bölgenin hatta Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Urfa'da Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları uzmanının neden olmadığı ise halen bilinmiyor.

BAZI İLÇELERDE DOKTOR YOK…
Suruç'ta 2 tane psikiyatr bulunurken, Akçakale'de de bir tane bulunuyor. İl olmak için defalarca başvuru yapan Siverek'te ise 2 tane psikiyatr bulunuyor. Birecik'te Siverek gibi 2 psikiyatr ile hizmet veren ilçelerden biri olarak ön plana çıkıyor. Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan ve merkez ilçelerinden biri olan Eyyübiye'de ise psikiyatr bulunmuyor. Bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar psikolojik rahatsızlık yaşadıkları zaman ya merkeze ya da en yakın ilçeye gitmek zorunda kalıyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Sağlık Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title