Haberler

    Ruanda'daki İklim Zirvesinde Hidroflorokarbon Anlaşması

    Ruanda'da yapılan iklim değişikliği zirvesinde tarihi bir anlaşmaya varıldı.

    Ruanda'da yapılan iklim değişikliği zirvesinde tarihi bir anlaşmaya varıldı. Karbondioksitten daha tehlikeli ve atmosferi ısıtmada en hızlı büyüyen sera gazı olan hidroflorokarbon (HFC) kullanımının sınırlandırılması konusunda anlaşıldı.

    Bu anlaşma gelecek ay Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenecek COP 22 iklim zirvesi öncesi önemli bir adım olarak görülüyor: "Başardık, buradan almak istediğimizi aldık. Bu tarihi bir anlaşma. Paris anlaşmasının ardından ve gelecek ay Marakeş'te düzenlenecek zirvenin öncesinde büyük etkisi olacak. Böylece iklim değişikliği sorunu çözmek için bir şansımız olacak."

    Başkent Kigali'de 150'den fazla ülkeden heyetin katıldığı iklim zirvesinde yapılan anlaşmaya göre gelişmiş ülkelerin hidroflorokarbon gazı kullanımını 2019 yılına kadar yüzde 10 ve 2036'ya kadar yüzde 85 azaltması gerekiyor.

    Buzdolabı ve klimalarda kullanılan kimyasal soğutma gazı hidroflorokarbon, karbondioksitten 10 bin kat daha kuvvetli olabiliyor.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 15 oktober 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Marakeş Fas Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title