Haberler

RTÜK Üyeleri: "Teftiş Kurulu TRT İçin Harekete Geçsin"

RTÜK Üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, Trt1'in "Cumhuriyet Kurumlarına Saldırının Ekranı Haline Geldiğini" Belirterek Devlet Bakanı Mehmet Aydın'dan TRT Genel Müdürü Hakkında Gerekli İşlemleri Yapılabilmesi İçin Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun Görevlendirilmesini İstediler.

RTÜK üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, TRT1'in "Cumhuriyet kurumlarına saldırının ekranı haline geldiğini" belirterek Devlet Bakanı Mehmet Aydın'dan TRT Genel Müdürü hakkında gerekli işlemleri yapılabilmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun görevlendirilmesini istediler.

RTÜK'ün 3 CHP'li üyesi tarafından Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a gönderilen yazıda TRT1 televizyonunun son zamanlarda alışılmadık yayınları ile devletin diğer temel kurumlarına karşı yürütülmekte olan karalayıcı kampanyaya katkı yapmaya başladığı belirtildi. Yazıda, Başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Anayasa Mahkemesi olmak üzere ana muhalefet partileri ve diğer muhalefet partilerinin TRT1 televizyonunda yapılan yayınlarda "demokrasi karşıtı-darbeci-hukuk dışı ve çetecilik" yapmakla suçlanır hale geldiği ifade edildi.

-ÖZEL KANALLAR YAPSAYDI KAPATILIRDI-

TRT 1 yayınlanan "Enine Boyuna", "Ezberbozan" ve "Gündeme Dair" programlardan örneklerin yazıda, "TRT 1 televizyonu bu tür yayınlarla adeta Cumhuriyet kurumlarına saldırının ekranı haline gelmiştir" denildi. Yazıda, bu suçlamaların özel bir televizyon ifade edilmesi durumunda RTÜK'ün en ağır müeyyide olan "uyarı yapılmaksızın bir ay süreyle yayın durdurma" cezasına çarptıracağı hatırlatıldı. Yazıda, "Ancak TRT yayınları daha önce 3984 sayılı yasada yapılan değişikliklerle RTÜK'ün "düçenleme ve denetleme alanı dışına çıkarıldığı' için, devlet kurumlarına karşı yapılan bu saldırılara karşı RTÜK'ün yapabileceği bir yaptırım söz konusu olmamaktadır" denildi.

TRT Genel Müdürü'nün söz konusu yayınlarla ilgili olarak TRT içinde gerekli soruşturma ve teftiş mekanizmalarını çalıştırmayarak programların devamını sağlayan TRT Genel Müdürü hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun harekete geçmesi istendi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title