Haberler

RTÜK Üye Seçimi Tamamlandı

TBMM Genel Kurulunda yapılan seçimle partilere düşen RTÜK üyeliği kontenjanı yeniden şekillendi. Yapılan seçimle AK Parti 4, CHP 2, MHP 2 ve HDP'ye 1 üye kontenjanı düştü.

Meclis Genel Kurulu 25. Dönemin yeni Başkan Vekili AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın yönetiminde açıldı. RTÜK'de partilere ayrılan üye kontenjanı dağılımı Meclis Genel Kurulunda yapılan seçimle yeniden şekillendi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda 14 Temmuz 2015 tarihinde boşalacak olan 3 üyelik için 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 35. maddesi gereğince seçim yapıldı. Meclis Genel Kurulunda MHP ve HDP'in sandalye sayısı eşit olduğu için 1 üyelik kontenjan seçimi MHP ve HDP arasında geçti. Daha önceden AK Parti'nin 5, CHP'nin 2, MHP ve HDP'nin 1'er üyeliğinin bulunduğu RTÜK'te, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti'nin üye kontenjan sayısı 4'e düşerken, AK Parti'den boşalan 1 üyelik ise yapılan seçim sonrasında MHP'ye geçmiş oldu.

Meclis Genel Kurulunda RTÜK için 3 yeni üye belirlendi. Yeni 3 üyeden 1 tanesi AK Parti kontenjanından görev süresi dolan RTÜK Başkanı Davut Dursun'un yerine 327 oy ile Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti kontenjanından olan ve görev süresi dolan RTÜK Başkan Yardımcısı Hasan Tahsin Fendioğlu'nun yerine MHP kontenjanından seçime giren ve 295 oy alan Arif Fırtına seçildi. Daha önceden MHP kontenjanından RTÜK üyesi olan ve görev süresi dolan Esat Çıplak'ın ismi MHP tarafından yeniden aday gösterildi ve Esat Çıplak 368 oy ile yeniden üye seçildi. Seçimlerde toplam 471 oy kullanıldı.

RTÜK, Meclis tarafından seçilen 9 üyeden oluşuyor ve üyelerin görev süreleri ise 6 yıl sürüyor. Genel Kurul'da yapılan oy kullanma işlemi esnasında milletvekilleri birbirlerinin hatıra fotoğrafını çekerek zaman geçirdi. Seçimin tamamlanmasından sonra Meclis Genel Kurulu 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Meclis Genel Kurulu Naci Bostancı Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title