Haberler

RTÜK'ten Tv'lere "Kadın Programları" İçin Teşekkür

RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kadın Programlarıyla İlgili Gerekli Değişiklikleri Yapan Atv, Kanal D, Show Tv ve Star Tv Yöneticilerine Birer Teşekkür Mektubu Gönderdi.

RTÜK Başkanı Zahid Akman, ATV, Kanal D, Show TV ve Star TV yöneticilerine “Kadın programları” ile ilgili yaptıkları değişiklikler için birer teşekkür mektubu gönderdi.

Televizyon kanallarında sabah saatlerinde yayınlanan kadınlara yönelik kuşak programlarında, yayın ihlallerinin artması ve 444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine vatandaşlardan pek çok şikayet gelmesi üzerine, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 28 Kasım 2006 Salı günü ilgili kanalların üst düzey yöneticilerini, izleyici temsilcilerini ve söz konusu programların yapımcılarını olağanüstü toplantıya çağırdı.

Toplantıda, RTÜK tarafından yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre kadın izleyicilerin yüzde 84’ünün gündüz kuşağında yayınlanan kadınlara yönelik programları izledikleri belirtilerek, bu durumun yayın kuruluşlarına önemli bir sorumluluk yüklediği vurgulandı.

444 1 178 RTÜK İletişim Merkezine Kasım ayı içerisinde yapılan başvuruların yüzde 45’inin bu programlarla ilgili şikayetler olduğunu ve programlarda yapılan yayın ihlallerinin giderek arttığı, bu ihlaller karşısında kanallara ağır yaptırımlar uygulanabileceğini ifade edilen toplantıda, Üst Kurul Üyeleri, toplumun ve özellikle kadın izleyicilerin, kadın programlarına ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, programların yayın ihlallerine sebep olan bazı unsurlar düzeltilerek ve içerikleri kadın izleyicilerin bilgi ihtiyaçları göz önünde bulundurulacak şekilde yeniden düzenlenerek devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Yayın kuruluşlarının temsilcilerinin de programlarla ilgili görüşlerini ifade ettikleri toplantının ardından 30 Kasım 2006 Perşembe günü itibarıyla, ATV, Kanal D, Show TV ve Star TV, toplantıda mutabık kalındığı şekilde, kadınlara yönelik programlarında gerekli değişiklikleri yaptı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title