Haberler

Royal Court, Oyun Yazarları İçin Kadir Has Üniversitesi'nde

Güncelleme:

British Council ve İngiltere'nin en önemli ulusal tiyatrolarından biri olan Royal Court işbirliğiyle, Türkiye'deki oyun yazarlarına yönelik özel bir çalışmaya imza atıyor.

Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin 10. yıl kutlamaları kapsamında, British Council ve İngiltere'nin en önemli ulusal tiyatrolarından biri olan Royal Court işbirliğiyle, Türkiye'deki oyun yazarlarına yönelik özel bir çalışmaya imza atıyor. İngiltere'nin son dönemdeki önemli çağdaş oyun metinlerini üretmiş yazarlar, hem atölye çalışmaları ile oyun yazarlarına deneyimlerini aktaracak, hem de 26 Kasım Salı günü saat 19.00'da özel bir panelle tiyatro sanatı konusunda görüşlerini paylaşacaklar.

Kadir Has Üniversitesi, İngiltere'nin en önemli ulusal tiyatrolarından Royal Court'un eğitmenleri ve oyun yazarları Zinny Harris ve Mark Ravenhill ile Royal Court Uluslararası Koordinatörü Richard Twyman, 25-29 Kasım 2013 tarihleri arasında özel bir atölye çalışması yapmak üzere Kadir Has Üniversitesi'nde 14 seçilen oyun yazarı ile bir araya geliyor. 170 aday arasından seçilen 14 oyun yazarının katılacağı atölye çalışmasını takiben, bu yazarlar iki sene boyunca oyunlarını geliştirmek için Royal Court ile çalışmaya da devam edecek.

Atölye çalışmalarının ikinci günü olan 26 Kasım Salı saat 19:00'da tiyatro dünyasının bu önemli isimleri Kadir Has Üniversitesi'nin düzenlediği panelde deneyimlerini paylaşacak. Royal Court Uluslararası Koordinatörü ve eğitmeni Richard Twyman ve dünyaca ünlü oyun yazarları Mark Ravehill ve Zinny Harris ile oyun yazarı ve yönetmen Berkun Oya'nın yer alacağı panelde, Birleşik Krallık ve Türkiye'de tiyatro için yazma üzerine deneyimler, tiyatro için yazan ve yazmak isteyenlerle paylaşılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title