Haberler

Rövanş Zamanı! Barça'nın Rakibi Chelsea...

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Chelsea, kendi sahasında Benfica'yı ağırladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Chelsea, kendi sahasında Benfica'yı ağırladı.

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan İngiliz devi, Benfica'yı kendi evinde de 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Chelsea'nin golleri 21. dakikada Lampard'ın penaltısından ve 90+2. dakikada Raul Meireles'den gelirken; Benfica'nın tek sayısını 85. dakikada Javi Garcia kaydetti. Öte yandan Portekiz ekibi 40. dakikada Maxi Perreira'nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Premier Lig'deki başarısız performansına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen Chelsea, kupa özlemini dindirmek için ise yarı finalde Barcelona'yı elemek zorunda. Yarı final ilk maçları 26-27 Nisan tarihinde, rövanş maçları ise 3-4 Nisan'da oynanacak.

BENFİCA'DA STOPER KRİZİ

İlk maçı 1-0 kazanarak avantajı eline geçiren Chelsea, ikinci karşılaşmaya ilk 11'de iki değişiklik ile çıktı. Sağ bekte Ferreira yerine İvanovic'i görevlendiren Di Matteo, ilk maçta yedekler arasında görev verdiği Lampard'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Konuk ekipte ise stoperler Jardel ve Luisao'nun yokluğu Jorge Jesus'u zor duruma düşürdü. Savunmanın göbeğinde sıkıntılar yaşayan Portekizli teknik adam, bu sorunu Emerson ve Javi Garcia'yı bu bölgeye çekmekte buldu ancak bu hamle golü yemelerine engel olamadı.

ÖNCE PENALTI, SONRA KIRMIZI

Karşılaşmaya ev sahibi Chelsea hızlı bir başlangıç yaptı ve erken bir gol bularak turu koparmaya çalıştı. Hakemin sıkça düdüğüne ve kartına başvurmak zorunda kaldı. 21. dakikada ceza sahasına giren Ashley Cole'un Javi Garcia'nın omuz darbesiyle yerde kalması ise Chelsea'ye penaltı kazandırdı. Topu beyaz noktaya koyan Lampard ise net bir vuruşla Artur'u mağlup ederek takımını öne geçirdi. 21. dakikada sarı kart gören Maxi Perreira, 40. dakikada ikinci sarı kartını görerek Benfica'yı 10 kişi bıraktı.

TORRES KAÇIRDI, JAVİ GARCİA ATTI

İkinci yarıda yarı finale yükselmek için gol yemeden 2 gol atması gereken Benfica, hücumda etkili pozisyonlar bulsa da; savunmada da önemli açıklar verdi. Fakat Chelsea'de sezonun en büyük hayal kırıkları arasında yer alan Torres başta olmak üzere, Mata ve Kalou çok önemli pozisyonları değerlendiremedi. 85. dakikada kazanılan serbest vuruşta ise Javi Garcia, kafa vuruşuyla Petr Cech'i mağlup ederek Benfica'yı tur için umutlandırdı.

Ancak 4 dakikalık uzatma eklenen karşılaşmada Raul Meireles son sözü söyledi. 90+2. dakikada hızlı hücuma çıkan İngiliz ekibinde, oyuna sonradan dahil olan Raul Meireles topu ağlara göndererek skoru belirleyen isim oldu: 2-1. Bu gol aynı zamanda Chelsea'nin, yarı finalde Barcelona'ya rakip olduğunu da ilan etti.

Kaynak: Sporx.com / Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi Raul Meireles Benfica Chelsea Spor Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title