Haberler

Roth ve Akın'dan Çöp Depolama Tesisine Protesto

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ile Yönetmen Fatih Akın, Düzenledikleri Basın Toplantısıyla Çevreye Zarar Vereceği Gerekçesiyle Trabzon'un Sürmene İlçesi Çamburnu Beldesinde Kurulacak Trabzon-rize Katı Atık Depolama Tesisini Protesto Etti.

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth ile yönetmen Fatih Akın, düzenledikleri basın toplantısıyla çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu beldesinde kurulacak Trabzon-Rize Katı Atık Depolama Tesisini protesto etti.

Çamburnu beldesi Kutlular mevkisinde inşası devam eden Trabzon-Rize Katı Atık Depolama Tesisine gelen Roth ve Akın, incelemelerde bulundu.

Roth, yaptıkları incelemede, kurulan çöp toplama tesisinin kesinlikle gayri resmi göründüğünü söyleyerek, ''Kanunlar dikkate alınmıyor. İnsanların oturduğu yerlere yakınlığı nedeniyle tesisin yasal olmadığını düşünüyorum'' dedi.

Çamburnu'ndaki insanların ''gözleri ve kulaklarının kapatılamayacağını'' ifade eden Roth, şöyle konuştu:

''Avrupa'daki uygulamalara göre çevredeki insanlara mutlaka sorulmalıydı. Çöp tesisinin yapımı için kesilen sarı çamlar, buranın dışında sadece Peru'da yetişiyor. Ben bunu kesinlikle anlamıyorum ve çılgınca buluyorum. Başbakan kesinlikle buna bir çözüm bulmak zorundadır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdım ama henüz cevap alamadım. Bu Türkiye'nin bir sorunu ama Türk-Alman ilişkilerinde bunu mutlaka konu edineceğim.''

Yönetmen Fatih Akın da çöp depolama tesisiyle bir adaletsizlik yaşandığını, bu adaletsizliğin önüne geçmek istediğini söyledi. Akın, hazırladığı belgeselle Çamburnu'ndaki çevre sorununu dile getirdiğini, konuyu ele alan yeni bir belgesel daha hazırladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title