Haberler

Philae, Rosetta Kuyruklu Yıldızının Şarkısını Yolladı

Güncelleme:

Rosetta'dan alınan ses kaydı kuyruklu yıldızın etrafındaki manyetik alanın çıkardığı sesleri ESA'daki bilim insanlarına gönderdi.

Rosetta'dan alınan ses kaydı kuyruklu yıldızın etrafındaki manyetik alanın çıkardığı sesleri ESA'daki bilim insanlarına gönderdi.

ŞARKI SÖYLEYEN KUYRUKLU YILDIZ

Rosetta'dan alınan ses kaydı kuyruklu yıldızın etrafındaki manyetik alanın çıkardığı sesleri ESA'daki bilim insanlarına gönderdi. Görüntülerden sonra 67P internette Şarkı Söyleyen Kuyruklu Yıldız olarak da anılmaya başlandı.

Avrupa Uzay Ajansı'na (ESA) ait Rosetta uzay aracının 450 milyon kilometre ötede takip ettiği 67P/Churyumov-Gerasimenko kuyruklu yıldızına gönderdiği Philae keşif aracı, gök cismine inmeyi başardı.

SİNYAL GELDİ

İlk sinyalini Rosetta'dan ayrıldıktan beş saat sonra gönderen Philae, TSİ 18.04'te indiğini doğrulayan sinyali Dünya'ya gönderdi. Philae, yolculuğunu başarıyla tamamlayarak bir kuyruklu yıldıza inen ilk insan yapımı araç olarak tarihe geçti.

TARİHE GEÇECEK MESAJ

Philae iniş modülü de, Twitter hesabı üzerinden tarihe geçecek şu mesajı attı: Temas sağlandı. Artık yeni evim 67P

İKİ AÇIDAN BİR İLK

Projenin başarıyla sonuçlanmasıyla, ilk kez Dünya'dan bu kadar uzak bir uzay görevi yerine getirilmiş oldu. Ayrıca bilim insanları, ilk kez bir kuyruklu yıldızı çok yakından tanıma imkanı edinecek.


YEDİ SAATTE İNDİ

Philae'nin yüzeye inişi yaklaşık yedi saat sürdü. Bu sırada Rosetta ile Dünya arasındaki mesafe 500 milyon kilometreden fazla olduğu için, Rosetta'dan gelen sinyaller, 28 dakika 20 saniye gibi bir sürede Dünya'ya ulaştı.

Rosetta, Güneş sistemi içindeki milyonlarca kilometre süren 10 yıllık yolculuğu sonrası 6 Ağustos'ta kuyrukluyıldıza ulaştı ve etrafında bir yörüngeye oturmuştu.

SIRLAR ÇÖZÜLECEK Mİ?

Bilim insanları, saatte 100 bin kilometre hızla giden uzay mekiğinden, sondanın yıldızın "Aguilkia" adı verilen çekirdeğine inmesini, bin kilometre uzaklıktaki bir sivrisineği, bir sabun baloncuğuyla öldürmeye benzetiyor. Projeyi yöneten astrofizikçi Dr. Fred Jansen kuyruklu yıldızın içinde Güneş Sistemi'nin oluştuğu 4.6 milyar yıl öncesine ait maddeler içerdiğine inandıklarını belirtti. Araştırmada elde edecekleri bilgilerle, uzaydaki değişimin ve dünyanın hayatın başladığı zaman ne halde olduğuna dair sonuçlara varılabilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

way beeemobilWeb@haberler.com:

Biz nerde adamlar nerde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title