Haberler

    Ronaldo Daha Pahalıymış

    Football Leaks sitesinin haberine göre geçtiğimiz hafta dünya basınında sıkça konuşulan Gareth Bale'in dünyadaki en yüksek bonservis bedeline sahip oyuncu olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - Football Leaks sitesinin haberine göre geçtiğimiz hafta dünya basınında sıkça konuşulan Gareth Bale'in dünyadaki en yüksek bonservis bedeline sahip oyuncu olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor. Site, Real Madrid'in Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo'nun hala bu unvanın sahibi olduğunu açıkladı.

    Galli futbolcu Gareth Bale'in Tottenham'dan Real Madrid'e transferindeki kafa karışıklığı yaratan detaylara dair bilgiler paylaşan Football Leaks, oyuncunun için 31 Ağustos 2013'te yapılan anlaşmada iki ayrı ödeme planı bulunduğunu açıkladı. İlk seçenekte Real Madrid nakit ödenecek 91,589,842 euro karşılığında oyuncuyu kadrosuna katabiliyor. İkinci seçenek ise Madrid'e dört taksit imkanı tanıyor. Taksitli ödeme halinde ise Real Madrid, Tottenham'a toplamda 99,743,542 euro ödemekle yükümlü.

    Bazı medya kuruluşları bu anlaşmayı öne sürerek Gareth Bale'in 100 milyon euro bonservis bedeliyle, Cristiano Ronaldo için Manchester United'a ödenen 97 milyon euroluk bonservis bedelini geçip, dünyanın en pahalı futbolcusu konumuna yükseldiğini iddia etti.

    Sözleşme detaylarına göre Ronaldo hala en pahalı

    Ancak bu söylentide atlanan detaylardan en önemlisinin, 2009 yılında transfer edilen Cristiano Ronaldo transferi için kararlaştırılan 97 milyon euronun 72 milyon eurosunun 3 taksitte ödenmek üzere anlaşılması olduğu vurgulandı. Bu transferde bankalardan alınan krediler ve eklenen vergilerle birlikte bedelin 104,7 milyon euroya kadar ulaştığı belirtildi.

    Bu bilgiler ışığında Real Madrid'in transferdeki tüm detaylarla birlikte Cristiano Ronaldo için yaklaşık 105 milyon euro harcadığı, Gareth Bale transferinde ise bu miktarın yaklaşık 100 milyon euro olduğu ortaya çıkıyor. Eğer kulüpler arası anlaşmalar referans alınırsa ise Cristiano Ronaldo transferi İspanyol kulübüne 96,9 milyon euroya mal olurken, Gareth Bale'in bonservis bedeli 91.5 milyon euroda kalıyor.

    Anlaşmaların detaylarına göre Real Madrid'in Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo, hala dünyanın en pahalı transferi unvanını koruyor.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Real Madrid Gareth Bale Tottenham Spor Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    Adınızı Yazın:

    Ronaldo daha ''pahalıymış'' diye bir manşet atılabilir mi? anti ronaldocu bir cümle. bir haber ajansının böyle olmaması gerek. yazık. . . sırf messiyi savunuyorlar. . .

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title