Haberler

Ron Arad ve Ünlü Mimar Diego Gronda alldesign'da

Güncelleme:

İstanbul, tasarım dünyasının dahilerini ağırlayacağı 2 günlük bir tasarım buluşmasına hazırlanıyor!

Bookwarm kitaplık, TOM WAC sandalye, Ripple chair ve dev Swarovski kristal avizelerin yaratıcısı, çağımızın en değerli tasarımcılarından Ron Arad ve Cirque de Soleil'in Hong Kong, Las Vegas ve Paris'teki sahnelerin tasarımcısı, W Paris ve Grand Hyatt Taipei ve Chicago otellerinin ödüllü mimarı Diego Gronda Şubat ayında İstanbul'da!

22-23 Şubat 2013 tarihlerinde Hilton Convention Center'da düzenlenecek olan alldesign 2013, hayatımızın her alanına yön veren yaratıcı endüstrilerin ele alınacağı bir eşi benzeri olmayan bir tasarım buluşması! alldesign 2013'te kendi dalının dünya çapındaki uzmanları tasarıma bakış açılarını ve dünyaca ödüllü işlerini izleyicilerle paylaşacak. Darren Aronofsky, George Lois, Es Devlin ve Stefan Sagmeister gibi tasarım dünyasının dahilerini ağırlayacak olan alldesign 2013'ün sürpriz isimleri arasında Ron Arad ve Diego Gronda da yer alıyor!

Ron Arad, tasarım harikası Bookwarm kitaplık ve dev Swarovski kristal avizelerin yaratıcısı, Belçika'daki Mediacite'nin ve İsrail'deki Holon Tasarım Müzesi'nin de mimarı.

Çağımızın en değerli tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Ron Arad, teknoloji ve materyal arasında kurduğu cesur bağlantılarla özgün eserler yaratmaktadır. 25 yıldır mimari ve endüstriyel tasarım alanında disiplinsizlik anlayışını benimseyerek birbirinden farklı malzeme, renk ve dokuları bir araya getiren Arad'ın ünlü tasarımları arasında Holon Tasarım Müzesi ve Swarovski markası için tasarladığı pırlantadan oluşan avize de var.

Arad'ın şekil ve yapıya olan radikal yaklaşımı ve materyallerle yaptığı farklı deneyler, onu çağdaş tasarımın önde gelen isimlerinden biri haline getirdi. Londra'nın ikonik sanat merkezi Roundhouse'da gerçekleştirdiği 360 derece interaktif enstalasyonu Curtain Call'da aralarında Hüseyin Çağlayanın da yer aldığı ve Arad'ın en sevdiği sanatçı, müzisyen ve tasarımcı arkadaşlarının sanat eserleri sergilendi. Ron Arad'ın 18 metre çapında bir halkaya asılan 5.600 silikon çubukla tasarladığı bu özel perde filmler, canlı performanslar ve izleyici etkileşimi için tasarlanmıştı.

20 yıldan uzun süredir çağdaş tasarımın öncülerinden biri olarak tanınan Ron Arad'ın hayalgücünü zorlayan tasarımlarından biri de Swarovski için yarattığı dev kristal avize: Miss Haze. 2000 Swarovski kristalinden yarattığı bu dev avize modern aydınlatma tasarımına teknolojiyle yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. Her bir kablonun içine yerleştirdiği LED ışıklar uzaktan bir teknolojik cihaza girilen farklı mesaj ve resimleri yansıtabiliyor. 2100 kristalin her biri birer pixel gibi düşünülerek tasarlanan Lolita avize ise cep telefonunda gönderilen kısa mesajları anında gösterebiliyor.

Vitra için tasarladığı TOM VAC sandalye, PQ eyewhere markasıyla tasarladığı sıra dışı gözlükler, Elton John Aids Foundation için tasarladığı two nuns bisiklet, Kartell için tasarladığı ikonik bookwarm kitaplık, kromdan ürettiği Big Easy Chair, Kenzo Madly parfümü için tasarladığı şişe, Moroso için yarattığı Ripple Chair ve daha pek çok ikonik tasarımıyla Ron Arad alldesign'da!

Diego Gronda, W Paris – Opera, Grant Hyatt (Taipei&Chicago), Beyrut'taki Intercontinental Phoenicia, Volkwagen ve Audi'nin Almanya'da bulunan forumları, Lincoln Center'da bulunan Ertegün Caz Salonu ve Cirque de Soleil'in Hong Kong, Las Vegas ve Paris'teki sahneleri gibi işleriyle öne çıkan, Rockwell Group Avrupa Ofisi Yöneticisi tasarımcı ve mimar.

Rockwell Grup'a 2000 yılında katılan Diego Gronda, 2006 yılından beri grubun Madrid'de kurulan Avrupa ofisinin yaratıcı direktörlüğünü yapıyor. Gronda'nın çok çeşitli ülkelerde birbirinden farklı işleri bulunuyor. Rockwell Group'a katılmadan önceki işleri arasında Grand Hyatt (Taipei ve Chicago), the InterContinental Phoenicia Beirut, Almanya'daki Volkswagen ve Audi Forumları, Londara Zeta Bar ve Mandarin Oriental Miami bulunuyor.

Rockwell Group New York ofisinde çalıştığı yıllarda Miami'de Canyon Ranch Living; Lincoln Center'daki Ertegun Jazz Hall; Londra'daki The Millennium Dome ve Art Hotel; Cirque du Soleil Hong Kong, Las Vegas ve Paris'teki sahneleri, Sir Richard Branson için spa ve resort tasarımları, Bangkok'taki Siam Operasınun yanısıra Alma de Cuba, Django, Kittichai, Olives and Xen, Tokyo, Nobu Dallas gibi restoranların da mimarisini yaptı.

Rockwell Group Europe'ta sorumlu olduğu projeler arasında W Paris-Opéra; Wasabi by Morimoto ve Mumbai Taj Mahal Palace & Tower'daki Harbour Bar , Puerto Rico W Retreat & Spa; ve Cezayir Méridien hotel bulunuyor. Gronda 2012 yılında W Paris Opera ile Golden Key en iyi otel tasarımı ve W Lounge Paris tasarımı için Best Lounge/Bar ödüllerini de aldı.

Diego Gronda alldesign 2013'te, Rockwell Grup'un fiziksel ve dijital alanlar arasında bir köprü oluşturmak adına yaptıkları uygulamalarla ve geliştirdikleri yeni teknolojilerle ilgili konuşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hong Kong Swarovski İstanbul Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title