Haberler

Römork'tan Servis

Hatay'daki Öğrenciler Okula 2 Tekerlekli Römorkla Gidip Geliyorlar. Foto-galeri

Hatay'daki öğrenciler okula 2 tekerlekli römorkla gidip geliyorlar. Foto-Galeri

RÖMORK ÜSTÜNDE EĞİTİM

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde, ilköğretim okulu öğrencileri su motorundan yapılan araca takılan 2 tekerlekli römorkla okula götürülüp getiriliyor.

İlçeye bağlı Aknehir Beldesi'nin Pınar Mahallesi'nde oturan 180 öğrenci için yeni eğitim öğretim dönemi sancılı başladı. Öğrenciler, beldenin diğer ucundaki Aknehir İlköğretim Okulu'na ya yürüyerek ya da ailelerinin su motorundan yapılan aracın çektiği römorkla gidiyor. Ulaşım imkanı olmayan 2 kilometre uzaklıktaki okula üstü açık römorkla salkım saçak giden öğrenciler, ölümle burun buruna geliyor. Tehlikeli bir yolculukla okullarına gidip geldiklerini belirten öğrenciler, ailelerinin kendilerini bu şekilde gönderdiklerini söylüyor.

3 çocuğunun olduğunu belirten velilerden Süheyla Meryem, “Servis tutacak paramız yok. Çocuklar tehlikeli de olsa bu şekilde gidip geliyor. Yetkililer, bir çözüm bulsun” diye konuştu.

Oturdukları bölgedeki okulun boşaltılarak çocukların yeni yapılan Aknehir İlköğretim Okulu'na gönderildiğini de anlatan Meryem, eski binanın sağlıklı olmasına karşın atıl durumda bekletildiğini, çocuklarının da bu nedenle perişan olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan, belde merkezlerinde taşımalı sisteme göre eğitim verilmediğini, öğrencilerin yeni yapılan okula kendi imkanlarıyla gittiğini belirterek, “Diğer mahalleye yeni okul yapılınca öğrencisi az olan okul kapatıldı. Yeni okula gönderiliyor. Belde merkezlerinde taşımalı sistem uygulanmadığı için öğrenciler kendi imkanları veya servislerle okullarına gidip geliyor” dedi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Gülüm ise velilerin bir öğrenci için 20 YTL olan özel servis ücretini vermediği için kendi imkanlarını kullandığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title