Haberler

Romatem'den Hastalara Obezite Programı

Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kendi hastalarına "Obezite Ünitesi Kilo Kontrol Programı" düzenledi.

Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi kendi hastalarına "Obezite Ünitesi Kilo Kontrol Programı" düzenledi.

Hastanede düzenlenen programa hasta yakınları, Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Emin Dinççağ, Diyetisyen İlksen Yüksel ve Spor Eğitmeni Fatma Nur Kara tarafından bilgilendirildi.

Obezitenin önlenebilir bir sağlık sorunu olduğunu belirten Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Emin Dinççağ, "Obezite, bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üzerine çıkmasıdır. Obezite kronik bir hastalıktır. Tam iyileşme enderdir, daha çok kısmi iyilik görülür. Yaşam süresini kısaltır, beden kitle indeksi arttıkça, ölüm riski de artar. Şişmanlıktan korunmak için ideal ağırlığınızı koruyun. Aldığınız enerjiyle harcadığınız enerjiyi eşitleyin. Yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı edinin. Bireyin günlük gereksinimi kadar protein diyetiyle karşılaşmalıdır. Hayvansal kaynaklı yağlar yerine bitkisel kaynaklı yağlar tercih edilmelidir. Şeker tüketimi azaltılmalıdır. Günlük sıvı tüketimi en az 2-3 litre olmalıdır. Tuz tüketimi günde 5 gramı geçmemelidir. Düzenli egzersiz yapılmalıdır" dedi.

Obezite için taze ekmek yerine bayat ekmeğin tercih edilmesi gerektiğini belirten Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Diyetisyeni İlksen Yüksel, "Yemeğe başlamadan ne yiyeceğinize ve ne kadar yiyeceğinizi önceden belirleyin. Kilo fazlalığınız varsa, daha az yemeye, daha az kalorili yiyecekleri tercih etmeye, kalorisi yüksek gıdalardan daha az yemeye gayret edin. Ekmekten koca bir parça koparmak yerine ince 2 dilim ekmek ile yetinin. Börek, poğaça yerine ekmek yemeyi tercih edin. Yiyecekleri hemen yemektense uzun uzun çiğnemek hazım açısından daha faydalıdır. Yağlı peynir yerine, çökelek peyniri veya az yağlı peynirler tercih edilmelidir. Bir simit dört dilim ekmeğe bedel kalori içerir. Onun için simit yerine ekmek dilimi tercih edilmelidir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title