Haberler

Romanya'dan Oy Kullanmaya Geldiler

Romanya'da yaşayan Türk vatandaşı yaklaşık 150 kişi, otobüslerle 650 kilometre yol katedip oy kullanmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldi.

Romanya'da yaşayan Türk vatandaşı yaklaşık 150 kişi, otobüslerle 650 kilometre yol katedip oy kullanmak için Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldi. Gümrük işlemlerinin ardından oylarını kullanan işçiler, vatandaşlık görevlerini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler için Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Gümrük Kapısı'nda oy verme işlemi 10 Mayıs tarihinde başladı. Seçimler için Kapıkule Yolcu Salonu Müdürlüğü ve Gar Gümrük Müdürlüğü'nde 5, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda ise birer sandık kuruldu. Romanya'nın Köstence ve Bükreş kentlerinde işyerleri bulunun ve çalışan Türkler, bugün sınırdaki sandıklarda oy kullanabilmek otobüsle yaklaşık 650 kilometre yol kat ederek Edirne'nin Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldi. Kendilerine 'İleri Demokrasi Platformu' adını veren grup adına konuşan sözcü Necdet Çelik, yaklaşık 150 kişinin sadece vatandaşlık görevini yerine getirmek için sınır kapısına geldiğini söyledi. Çelik şunları söyledi:

'10 Mayıs'tan itibaren yurtdışı seçmen listesine kayıtlı olanlar oy kullanıyor. Romanya'da yaşayanlar çok istekli olduğu için 2 otobüsle ve 8 otomobille geldik. Her hafta sonu Romanya'da Türk seçmenler gelip sınır kapılarında oy kullanacaklar. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunun farkındalar o yüzden oy kullanmaya gelecekler. Yağmur, çamur demeden çoluk çocuk hepimiz geldik. Vatanımız için hayırlısı olsun diyoruz'

'KONSOLOSLUKLARDA OY KULLANMAK İSTİYORUZ'

Yurtdışında çalışan Türklerin, sınır kapıları yerine konsolosluklar oy kullanmak istediklerini belirten İleri Demokrasi Platformu sözcüsü Necdet Çelik, 'Bir daha medeni ülkelerde olduğu gibi konsolosluklarda oy kullanma hakkımız olsun istiyoruz. Biz buraya oy kullanmak için Bükreş'ten 600, Köstence'den 450 kilometre yol yaptık. İçimizde yaşlılarımız ve çocuklarımızda var. Biz kendimize İleri Demokrasi Platformu dedik. Oy kullanmak en demokratik haktır' diye konuştu.

Romanya'da ticaretle uğraştığını ifade eden İmdat Yıldız ise seçimin Türkiye'ye güzel günler getirmesini dileyerek, 'Sabah erkenden kalktık, çoluğumuzu çocuğumu aldık buraya geldik. Bu bizim için gurur verici bir durum. Türkiye'mizin ve Türkiye hükümetinin dik duruşu ve dik yürüyüşünün devamı için buraya geldik. Bazıları her ne kadarda bizi ötelerseler bile, okyanus ötesi deseler de biz Balkanlardan geldik. Ama sanıyorum ötelerdeki insanlarda gelip vatandaşlık görevlerini yapacaklardır. Bu seçim Türkiye'ye güzel günler getirir' dedi.

Romanya'nın Köstence şehrinde yaşayan Ersan Duman ise sadece vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için Hamzabeyli Sınır Kapısı'na geldiklerini söyledi. YSK'nın konsolosluklarda oy kullanılmasına izin verilmesi gerektiğini savunan Duman, 'Biz sadece vatandaşlık görevimizi yapmak için geliyoruz. Her ülke konsolosluklarda oy verebiliyor. Ama bizim ülkemiz bu kadar büyük olmasına rağmen bunu sağlayamıyor. Biz bin kilometrede olsa geleceğiz ama bundan sonra konsolosluklarda kullanmak istiyoruz. YSK'ya buradan duyurmak istiyoruz. Onlar istedi, geldik oy kullanacağız' dedi.

Sınır Kapısı'nda üzerinde 'yinede sandığa koşuyoruz ve Y. S. K. ' yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, Türk ve Romanya bayrakları açtı. Romanya'da yaşayan Türkler gümrük işlemlerinin ardından sandıkların bulunduğu alanda sıraya girerek teker teker oy kullandı. Oy kullanan gurbetçilerin pasaportlarına 'oy kullandı' ibaresi yazıldı. Grup oylarını kullandıktan sonra yeniden Romanya'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title