Haberler

Romanya Büyükelçisi Şopanda, Kırım Derneğini Ziyaret Etti

Romanya büyükelçisi Gabriel Şopanda, Eskişehir’de yapmış olduğu temaslar çerçevesinde Eskişehir Kırım Derneği’ni ziyaret etti.

Romanya büyükelçisi Gabriel Şopanda, Eskişehir'de yapmış olduğu temaslar çerçevesinde Eskişehir Kırım Derneği'ni ziyaret etti.

Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Şopanda, Eskişehir'de yaşayan Kırım Tatarlarının büyük çoğunluğunun Romanya toprakları üzerinden göç etmesinin altını çizdi. Bu nedenle aradaki bağların ve güncel konu olan Romanya vatandaşlığı hakkında karşılıklı görüşler aktarıldı. Ayrıca Başkan Evren Olcay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Eskişehir'de yaşayan Kırım tatarlarının Romanya'da birçok akrabasının bulunduğunu ve çok ciddi ilişkiler içinde olduklarından bahsetti. Karşılıklı görüşmeler sonunda vatandaşlık işlemlerinin bireysel başvurular ile yapılmasının daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkaracağı hususunda fikir birliğine varıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Romanya Kırım Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title